Dijous 28 de maig. LA HISTÒRIA DE’N JAÇ

Bon dia famílies,

Van gaudir els vostres fills amb la proposta de la xocolata? La proposta d’avui tracta el tema d’emocions i sentiments. És important treballar la part emocional des de petits per obtenir un bon autoconcepte d’un mateix, que els proporcionarà més seguretat, iniciativa i confiança en ells mateixos. Una bona manera d’explicar les emocions és mitjançant contes, les emocions són conceptes molt abstractes i sense una vivència és difícil captar el seu significat, doncs no hi ha cap element físic que ho representi.

Però no sempre és fàcil reconèixer els sentiments, identificar-los, posar nom a allò que ens passa, entendre per què ens passa i poder donar resposta, sentir-nos acollits, estimats  i respectats davant dels nostres sentiments… Quina importància li doneu vosaltres? M’atreviria a dir que la majoria de les famílies respondríeu, “molt important!”. Doncs imagineu per un infant si és important que l’entenguin quan, a vegades, li costa entendre’s a ell mateix. És per aquest motiu que us proposo treballar les EMOCIONS.

  • Proposta 1 La història de’n Jaç de Natàlia Sangenís. La Cesca us explica un conte que el protagonista és un gos que viu amb una família. Voleu saber com els va conèixer? 

  • Proposta 2 Representem els nostres sentiments Us adjunto un vídeo que explica l’activitat. Un cop tingueu fets els dibuixos de les emocions, els podeu agafar, mostrar-los i explicar en quins moments us sentiu com el que expressen les cares dels dibuixos. És important que vosaltres també expresseu quan us sentiu contents, quan teniu por, quan teniu ràbia per a què els vostres fills puguin entendre els sentiments que els passen a ells. 

Segur que si reflexioneu una mica podreu trobar moments de felicitat, de tristesa, d’enuig…. I els vostres fills i filles els podran identificar.  Per qualsevol dubte, suggeriments o comentari em podeu enviar un correu electrònic a lidiaperez@pereanton.cattambé em podeu enviar fotos, vídeos, arxius d’àudio…

Espero que passeu un dia molt feliç!

Una abraçada,

Lídia

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>