Dijous, 28 de maig. Consciència corporal 2 (psicomotricitat)

Bon dia, guitarres!

La proposta de psico d’avui ens farà conèixer una mica millor el nostre cos: obrir els ulls, observar els detalls, imitar, transformar, representar… . 

Aquí teniu la seqüència de la sessió (podeu fer-la tota o la part que us agradi més): 

1. Despertem el cos amb el joc de “EL MIRALL”. 

Com es juga?

Opció 1. En parella. Imagineu que un és el mirall de l’altre. Imiteu qualsevol moviment que faci l’altre (primer un i després l’altre). Pot ser que decidiu moure només la cara (ulls, nas, boca, llengua…), una mà i els seus dits o tot el cos.

Opció 2. Davant del mirall. Jugueu a anar canviant a poc a poc l’expressió de la cara. Afegiu el moviment d’una mà. Cap i mà. Després el braç. Cap, mà i braç… i aneu afegint parts del cos. Fixeu-vos bé en el ritme de la música, els canvis en la música i porteu-los al cos.

Com sempre ben amanit amb una bona música. Aquí us deixem un suggeriment: Ludovico Einaudi.  Esperem que us agradi!

2. Cos atent. Jocs de reacció corporal. 

Opció 1. Joc del pica paret. Podeu jugar en parella o amb tota la família! Es tracta de congelar el moviment del cos quan el que “para” acaba la cantarella – 1-2-3 Pica Paret, 1-2-3 Ja! – Tothom es queda congelat i si algú es mou … la para!

Quan la pareu fixeu-vos molt bé en les figures que es creen. Com són? S’aguanten sobre els dos peus? Què us expressen? Són naturals o forçades?  Si algú toca la paret… premi! (tria una cançó i els altres la ballen, per exemple) 

Opció 2. Joc de les cadires

Fent un cercle de cadires, tamborets, coixins o cercles (si en teniu) aneu ballant al voltant i quan el DJ para la música, tothom ha de seure o entrar al cercle. Sempre n’hi ha d’haver un menys dels que giren al voltant!

Atenció! Ningú queda eliminat. Heu de trobar estratègies per seure o entrar tots als cercles. Si aconseguiu entrar o seure tots quan només quedi una cadira o un cercle… repte aconseguit!

 

3. Captar l’altre. La càmera de fotos (activitat en família)

Us proposem, si us ve de gust i podeu dedicar-hi una mica de temps a l’acompanyament, que construïu una càmera de fotos fent servir una capsa de llumins gran.

Com la fem?

  1. Utilitzeu els materials que teniu per casa per poder fer una càmera de fotos ben bonica i amb el màxim de detalls: pintures, cartons, cartolines, etc.
  2. Retalleu papers amb la mida de la capsa de llumins (un pèl més petits).
  3. Passegeu per casa amb els ulls ben oberts, observeu a les persones que viuen amb vosaltres.
  4. Amb un retolador negre dibuixeu un retrat de cada membre de la família i un de vostre (mirant-vos al mirall). També podeu fer un dibuix de tota la família.
  5. Fixa’t en els detalls quan dibuixis. Podrem reconèixer qui és cadascú? Quins detalls fan diferents una cara de l’altra? I un cos de l’altre? 
  6. Posa tots els dibuixos dintre de la teva càmera – capsa de llumins.
  7. Prepara la sessió fotos i demana a cadascú que es col·loqui tal com l’has dibuixat. (pots saltar aquest pas, si vols)
  8. Juga a fer la foto.
  9. Regala la foto – dibuix.
  10. Vés renovant els dibuixos-fotos fins que aconsegueixis fer unes fotos-dibuix que s’assemblin a les persones que representes i a tu!

Aquí us deixem un exemple que us pot ajudar:

4. Tornar a la calma. Tranquil i atent com una granota (meditació guiada per infants).

Asseguts, amb els ulls tancats i amb l’esquena ben dreta. Respira amb la panxa, com una granota.

Escolta atentament el que diu aquesta noia. Veuràs com t’aniràs relaxant de mica en mica.

Maria, Cesca i Toni 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>