El Carnaval a l’Escola la Pau

Aquesta és la història del Carnaval a l’Escola la Pau d’aquest curs 20/21. Un Carnaval diferent, però alhora especial. Un Carnaval ple de SuperHerois i SuperHeroïnes que de ben segur podran derrotar a tots els mals d’aquest planeta.

Esperem que disfruteu i, creuarem els dits perquè l’any que ve ens poguem retrobar de nou al pati de l’escola celebrant el Carnaval.

EL NOSTRE PATI

ELS NENS I NENES DE 1R SORTIM AL PATI A ESMORZAR.
TENIM 3 ESPAIS: PISTA, SORRAL I LA ZONA DELS ARBRES.
ENS AGRADA JUGAR AL PILLA-PILLA, AL PICA PARET, A L’ARANYA PELUDA, A CARRERES, …
TAMBÉ TENIM MATERIAL COM GUIXOS, PALES, RASCLETS I GALLEDES PER JUGAR TOTS JUNTS.
ENS… Llegeix més»

El Noticiero de 5o

Durante el primer trimestre, los alumnos de 5o han trabajado la Noticia ens sus escritos. Han buscado acontecimientos importantes del municipio, de la comarca o del mundo.
El resultado lo tenéis a continuación. Una gran experiencia que repetiremos en el último trimestre.
Disfrutad.

Fem racons matemàtics a 4t!

Els i les alumnes de quart un dia a la setmana fem racons de matemàtiques. Aprenem jugant amb diferents jocs matemàtics com Rummikub, escacs, Busy Hour, Triominos, Tangram …
Ho fem amb grups de quatre o cinc nens i nenes i anem canviant de racó cada… Llegeix més»

GUANYADORS 32è CONCURS CULTURAL VILAFRANCA DEL PENEDÈS

El passat mes de desembre, es va dur a terme el 32è Concurs Cultural de Vilafranca del Penedès, on es convidava a participar a qualsevol alumnat de totes les escoles de la nostra comarca mostrant els seus treballs artístics de caire esportiu.

Agraïm a la participació de tots els alumnes de primària de la nostra escola.  Enguany, degut a la situació de pandèmia, no s’han pogut realitzar els lliuraments dels premis presencialment. Els dibuixos guanyadors de l’Escola La Pau han sigut els de l’ Elga Pascual i el del Pau Esteban, tots dos  rebran un val per bescanviar en material escolar.

MOLTES FELICITATS!

Concert de Nadal de l’Escola la Pau

Benvolgudes famílies,

ens plau oferir-vos amb molta il·lusió el vídeo-resum del concert de Nadal d’enguany. Com sabeu, aquest any hem canviat el format de concert per adaptar-nos a la situació actual.

Trobareu els vídeos individuals de cada grup-classe als blocs de cada curs.

També  podeu veure i escoltar la nadala d’enguany que interpreta l’equip docent de la nostra escola. Es tracta d’una nadala versionada a partir d’una cançó del grup Els Catarres, ” Vola amb mi” (Flying Free).

Molt Bones Festes!

L’arbre dels desitjos

Aquestes setmanes hem començat a fer el calendari d’advent. Una activitat que ens va agradar molt va ser l’arbre dels desitjos. Ens va agradar molt perquè vam demanar desitjos molt bons i molt bonics i amb tots ells vam fer un arbre de Nadal. El més especial de tot és que hem barrejat els desitjos de 3r A i 3r B. Com que aquest any no ens podem barrejar entre nosaltres, fer activitats com aquestes ens emocionen molt.

Us escrivim algun desig de l’arbre:

 

– Desitjo que tothom passi un bon Nadal.

– Desitjo que tingueu molts regals.

– Desitjo que tothom sigui feliç.

– Espero que tot el món tregui bones notes.

 

I molts d’altres! En voleu escriure algun?

Deixeu el vostre desig als comentaris i no oblideu de posar el vostre nom!

 

L’aparell respiratori

Els alumnes de 4t estem treballant la nutrició humana, coneguent els aparells que intervenen en ella. Vam començar amb l’aparell digestiu, i com aquesta feia la digestió dels aliments. Després, els nens i les nenes van fer una tasca dels aliments per tal de saber d’on provenien i també què ens aportava al nostre cos. Ara hem treballat l’aparell respiratori, el qual té una funció essencial per a la nostra vida. Per aquest motiu hem construit en petits grups aparells respiratoris i coneixer les seves parts i funcionament.

Us deixem un petit vídeo de la sessió treballada.

Els alumnes de Cicle Superior col·laboren amb La Marató

Durant aquests darrers dies, els alumnes de Cicle Superior de l’escola han participat en un programa de la MGC en el qual per cada grulla d’origami que feien, es feia una donatiu d’un Euro per la Marató d’enguany a favor de la investigació vers la Covid-19. En total els alumnes han dut a terme 352 grulles, per tant equivalen a 352€!

El programa https://www.1origami1euro.org/ ens ha agraït l’esforç dels nostres alumnes, així com els de les famílies que també hi han col·laborat. Podeu veure el vídeo que vàrem enviar a continuació:

Experimentem amb el buit

Després de treballar el tema dels planetes, espai, atmósfera,… hem fet aquest experiment per veure què passa quan s’acaba l’oxigen i com influeix en la pressió atmosfèrica .
Abans, hem treballat el mètode científic per posar en pràctica els nostres coneixements i així plantejar hipòtesis del… Llegeix més»