4t, 5è i 6è visitem la fossa comuna

El passat divendres, 13 de novembre els i les alumnes de 4t, 5è i 6è juntament amb els seus tutors vam anar a visitar la fossa comuna de Salomó.

Vam sortir des de l’escola caminant fins al cementiri. Quan hi vam arribar, ens van rebre el senyor Alcalde i el Joel, un arqueòleg que treballa a la fossa. El Joel ens va explicar coses de la fossa i de la seva feina. Després, ens vam apropar a la fossa comuna i vam veure els esquelets dels soldats morts a la Guerra Civil Espanyola (fins aquell dia n’havien trobat 20 però és probable que en trobin més). El fet de veure la fossa en directe ens va impressionar bastant.

Més tard va venir el senyor Jaume Colet, un testimoni de 91 anys que va viure la Guerra amb ulls de nen. Ell va veure com enterraven els soldats en un forat del cementiri i encara avui se’n recorda. Gràcies a ell es va trobar la fossa. Vam entrevistar el senyor Jaume i ens va explicar coses molt interessants.

En definitiva, aquell matí vam aprendre moltes coses que ens seran útils pel nostre projecte.

Classe de 4t, 5è i 6è

 

Per veure algunes de les fotografies d’aquell dia, feu clic a la següent imatge ↙

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>