BENVINGUDES I BENVINGUTS A LA NOVA PÀGINA WEB DE L’ESCOLA!
No oblideu subscriure-us!

FEM MANDALES DE TADOR

SOM AURA I  ABHAYJEET US BLEM DUNA GRASIAS PAR LMATAIAL. MIEUCEFEM.

(Us volem donar les gràcies pel material. Mireu què fem!)

HOLA PARES I MARES. SOM LES MESTRES D’E.I.5 I APROFITEM PER DONAR-VOS LES GRÀCIES PER TOT EL MATERIAL QUE ANEU PORTANT A L’ESCOLA. HEM POGUT MILLORAR MOLT EL NOSTRE ESPAI DE MINI-MONS. MIREU QUINES CREACIONS TAN ARTÍSTIQUES HAN FET ELS VOSTRES FILLS/ES.

 

 

 

 

 

 

JA TENIM EL TIÓ…

Aquest passat dimarts dia 3 de desembre, quan hem arribat a la classe hem trobat una carta, era del tió, l’hem llegida amb les senyoretes, el tió s’havia perdut,  hem  sortit de l’escola tot seguint les pistes que ens ha deixat el tió fins que l’hem trobat !!!!

El tenim al rebedor de Ei3, l’hem abrigat amb una manta, li hem posat un plat i cada dia li donem menjar… se´l menja toooot, quan no hi som, creiem que un dia cagarà moolt !!!!

Si voleu veure les fotos cliqueu aquí

ELS OFICIS ANTICS A VILOBÍ: EXPOSICIÓ A CAN ROSCADA

Durant aquest mes de novembre els nens i nenes de cicle inicial hem anat a la sala de Can Roscada, situada als baixos de la biblioteca municipal, on ens esperava en Pitu Borrell i en Joaquim Puigvert per ensenyar-nos unes fotografies molt boniques projectades a la pantalla gran.  Aquestes imatges eren fotos en blanc i negre de gent del poble de Vilobí que tenien diferents oficis.

En Pitu i en Joaquim ens han explicat vàries coses com ara que antigament als veïns se’ls anomenava sovint pel nom de l’ofici que feien o també pel nom de la casa on vivien del poble i així tothom els coneixia. També hem après que les carreteres eren de terra i no hi havia asfalt. Que no hi havia cotxes i que tothom es movia amb burros, cavalls, bicicleta o moto. També la gent tenia un hortet a casa seva d’on treien la fruita i verdura per poder menjar. Existia la figura del  mossèn que sempre beneïa totes les coses noves.

Les fotografies que hem vist  eren dels següents oficis i persones:

 • El sabater d’esclops,
 • El mestre,
 • El peixater (el viu),
 • El mossèn
 • El ferrer
 • El segador de marges
 • L’agutzil
 • L’Angelina del bar
 • El gitano que esquilava animals i vivia al costat de l’Onyar
 • El pagès que munyia vaques
 • El peó que cuidava la carretera perquè no hi haguessin sots
 • El que reparava cadires
 • L’historiador
 • El negociant
 • El cisteller
 • El metge que visitava els malalts a casa seva i es movia amb la seva moto
 • El manescal (veterinari)
 • El rajoler que feia rajoles i teules
 • Un dels primers tractors de Vilobí

La visita ens ha agradat tant que no hem parat de fer preguntes a en Pitu i en Joaquim, que molt amablement ens les han respost i ens han posat en context en tot moment.

Gràcies Pitu i Joaquim! 

Fins la pròxima!

Veure fotos

EL NOSTRE EXPERT DALÍ

Dimarts 26 de novembre vam tenir la visita d’un Dalí especial, el pare d’en Joan González, en Xavier.

Ens va explicar anècdotes de la seva vida, ens va portar làmines de quadres que no havíem vist…

 

Vam aprendre moltes coses junts!

Moltes gràcies per la visita!

 

Veure fotos.

VISITA AL TEATRE-MUSEU DALÍ DE FIGUERES 5 de novembre de 2019

VISITA AL TEATRE-MUSEU DALÍ DE FIGUERES

5 de novembre de 2019

Ja estem tots a punt! Contents i feliços pugem a l´autobús per anar cap a Figueres! Ep! Hi ha periodistes de TV3! Som els primers que estrenem les alces i els tres punts d´anclatge del cinturó de seguretat.

Ja hem arribat, i el primer que fem és esmorzar davant la façana del Teatre-Museu. Veiem que està plena de pans enganxats!!!

Un cop a dins les monitores ens expliquen molt bé la vida i com pintava en Dalí. Sens dubte era un personatge ben especial que es feia el “boig”.

Estem molt contents perquè hem après moltes coses!

La visita ja s´ha acabat i anem cap al parc a dinar.

Una mica cansats tornem cap a l´escola i alguns ullets es van tancant….

Fotos de la sortida

Quins oficis hi havia fa uns anys?

Aquesta setmana, els alumnes de cicle mitjà hem anat a Can Roscada a veure una exposició de fotografies sobre els oficis que es feien abans al poble. En Pitu Borrell ens ha ensenyat cada imatge i l’acompanyava amb una explicació.

Hem pogut veure que els oficis d’abans són molt diferents que els que tenim avui a Vilobí. També hem vist alguns llocs del poble que han canviat molt i sobretot ens ha sorprès la manera que anaven vestits! No n’hi havia cap sense esclops!

Alumnes de 3r

Alumnes de 4t A

Alumnes de 4t B

DE QUÈ TENEN EL COS RECOBERT ELS ANIMALS? OBSERVEM AMB LUPES BINOCULARS

Els alumnes de cicle inicial estem treballant els animals. Una de les activitats que hem realitzat és observació a partir de les lupes binoculars.

Amb aquestes estem descobrint que els animals tenen el cos recobert de pell, pèl, escates i plomes. I que les plomes i les escates poden ser diferents depenent de a quin animal pertanyen.

Hem observat plomes, una pell d’una serp, una sardina i cabell.

Fotos primer                   Fotos segon

REUNIÓ INICI DE CURS.

Benvolgudes famílies,

Aquest any a la reunió d’inici de curs vàreu poder experimentar com treballem a l’escola, i per un moment us vàreu convertir en alumnes  i  viure el que fan els vostres fills i filles a l’escola.

Vam fer l’activitat LA TORRE DE PAPER.

Per grups a partir dels objectius que us vàrem donar havíeu de fer:

 1. Construir una torre
 2. Construir la torre més alta
 3. Aconseguir que la torre s’aguanti.
 4. Saber treballar en equip.
 5. Passar-ho bé.

Els resultats van ser espectaculars, vam veure com hi havia grups que miraven els altres grups; d’altres que s’amagaven per no ser vistos; els grups on només treballava un i els altres s’ho miraven;… en definitiva el que ens trobem cada dia a l’aula.  I finalment vàreu fer una autoavaluació del treball en grup i una posada en comú general de com havíeu viscut l’activitat.

Des d’aquí agraïm la bona disposició, ja que sense la vostra col·laboració, iniciativa i ganes de voler fer  l’activitat no s’hagués pogut realitzar amb èxit.

Aquesta activitat ja l’havíem realitzat prèviament amb els nostres alumnes i els va agradar molt veure quins van ser els vostres resultats: les vostres torres!

Seguidament podeu veure les fotos en els següents links.

Fotos alumnes                projecte final alumnes 1r            projecte final alumnes 2n                    Fotos famílies

 

Us adjuntem també els powers  que es varen passar a la reunió per tal que tingueu la informació.

Power 1r CI                               Power 2n CI

1ra visita a la biblioteca

Aquest mes, els alumnes de cicle mitjà hem fet la primera visita a la biblioteca del poble.

Pel que fa als alumnes de tercer, vam poder veure els diferents tipus de llibre que podem trobar a la biblioteca. També vam poder veure l’estructura que tenen la majoria de llibres i al final, la Pilar ens va explicar un conte que explicava tota la feina que hi ha per editar un llibre.

En canvi, els alumnes de quart, vam poder descobrir les diferents revistes que hi ha a la biblioteca. Ara ja sabem que a dins de les revistes s’hi amaguen jocs, articles, còmics… i un munt de sorpreses més. Vam fer un joc de preguntes i al final la Pilar ens va explicar un conte que narrava la llegenda d’un pintor de cavalls. Ens va agradar molt l’experiència i al final vam poder fer prèstec de llibres. Segur que tornarem a la biblioteca amb els pares i mares per seguir descobrint les revistes.

Aladdin

Avui els alumnes de cicle mitjà i superior hem anat a veure una obra de teatre amb anglès a Can Sagrera.

El títol de l’obra era “Aladdin”però no s’assemblava gens a la història que hem vist a la pel·lícula. Era una versió molt original que hem pogut anar treballant amb les mestres d’anglès al llarg d’aquest darrer mes.

Hem pogut cantar les cançons, hem après nou vocabulari i fins i tot, alguns hem pogut pujar a l’escenari a ajudar-los.

Al final hem pogut fer torn de preguntes per descobrir més curiositats de l’obra.

A l’antic bloc del cicle podeu veure el carrusel fotogràfic sencer.

LA CASTANYADA

Com cada any, seguim amb les tradicions. Dimecres dia 3o d’octubre vam celebrar la castanyada tots els alumnes de l’escola. Els alumnes de cicle mitjà vam fer una rotllana ben gran al pati i ens vam menjar les castanyes. Després vam poder escoltar i ballar cançons i vam poder jugar tots i totes junts.