Entorn d’Aprenentatge Coordinació Projecte Investiguem, Inventem: La Ciència del Vol

Ja hem començat amb l’entorn d’aprenentatge del projecte “La Ciència del Vol”!!
Quina emoció!!!

Els entorns d’aprenentatge són trobades entre professionals destinades a la reflexió, la formació i l’avaluació dels processos de treball associats als projectes IntersECCions. Són espais de coordinació i co-creació d’activitats conjuntes i alhora permeten conèixer altres experiències i metodologies de treball facilitant l’intercanvi d’idees i d’eines educatives. Esdevenen facilitadors del treball en xarxa entre centres educatius, equipaments culturals, AMPA/AFA, entitats culturals i socials; i alhora impulsen un marc de cooperació i corresponsabilitat per abordar la interrelació entre educació i cultura des d’una dimensió comunitària i a escala de ciutat. En el marc d’aquest treball en xarxa aquests espais tenen, pels docents, el reconeixement del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través del Centre de Recursos Pedagògics del Prat de Llobregat.

L’entorn d’aprenentatge de coordinació del projecte en xarxa Investiguem, Inventem: La Ciència del Vol és l’espai de codisseny, seguiment i avaluació del desplegament del projecte, en el qual tot el grup de treball vetlla per la coordinació de les accions en xarxa i la comunicació del projecte. Alhora s’articula com a espai d’intercanvi de coneixements, de reflexió i de millora continua del desplegament del projectes.

Objectius

Donar continuïtat i reforçar el treball en xarxa entre tots els agents participants en el projecte (Centres Educatius i Centres Culturals).

Fomentar la cultura científica vinculada al territori des d’una perspectiva comunitària que connecti centres educatius, centres culturals i ciutadania.

Facilitar la implementació dels projectes que es desenvolupin en el marc d’aquest àmbit de treball i la seva articulació en xarxa.

Garantir mecanismes de comunicació, seguiment i avaluació dels projectes.

Dissenyar conjuntament les accions en xarxa entre els agents participants.

Desenvolupament

A partir de la formació realitzada el curs passat per part del CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) en la qual es va treballar la ciència del vol des d’una mirada integradora; i arran l’aturada generalitzada per la pandèmia; aquest curs es reprèn l’entorn d’aprenentatge per tal que cada centre educatiu i cultural pugui concretar una proposta de desplegament de projecte de cara al gener 2021 i fins a final de curs.

Excepcionalment, durant el primer trimestre de curs i fins que la situació ho requereixi, les trobades es realitzaran de forma telemàtica. L’entorn consta de sis sessions de dues hores, repartides al llarg del curs escolar (segons les necessitats dels agents i del projecte).

Aquest curs 2020-2021 les accions del programa IntersECCions es despleguen adaptant-se a cada centre i responent a les necessitats sanitàries de cada moment. Trobareu la informació actualitzada d’aquesta i d’altres accions accedint en aquest enllaç.

Comunitats participants

El grup de treball que coordina el projecte Investiguem, inventem: La Ciència del Vol està conformat per docents i professionals que intervenen en els cinc centres en els quals es desplega aquest projecte: Escola Charles DarwinEscola Bernat MetgeEscola del ParcEscola Galileo Galilei, i Institut Baldiri Guilera. També hi participen el Centre de Recursos Pedagògics del Prat (CRP El Prat) així com personal tècnic de cultura, d’educació i d’IntersECCions

Aquest curs, el Centre Cívic Palmira Domènech s’estructura com a centre cultural de referència del projecte, donat que està desenvolupant una proposta de programació entorn el pensament científic; també per primer cop la Biblioteca Antonio Martin s’incorpora en aquest espai de coordinació.

A més, aquest curs es compta amb l’acompanyament expert de la Cooperativa NUSOS, Activitats científiques i culturals, una cooperativa de treball que promou la cultura científica i la sostenibilitat i que acompanyarà als centres participants a definir els seus projectes científics.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>