Infants refugiats: Taller de solidaritat a 5è

Avui, divendres 27 de novembre, els nens i les nenes de 5è estan participant a l’escola en un taller de solidaritat i pau, anomenat “Infants refugiats” per part de monitoratge d’Irènia.

La sessió s’inicia amb una petita pluja d’idees per definir els conceptes de “convivència”, “conflicte”. Posteriorment, a partir d’experiències properes a l’alumnat, s’analitzarà el concepte de conflicte des d’una perspectiva àmplia (tipus, causes, conseqüències, possibles solucions, etc). A continuació analitzarem les causes i conseqüències dels conflictes que es transformen en conflictes armats i dels quals en tenim exemples propers a la Mediterrània, en especial amb la guerra de Síria. Ho farem mitjançant el joc de taula i simulació “Un viatge no triat”. En el decurs d’aquest joc, els i les jugadores, viuran les diferents vicissituds que han d’afrontar les persones refugiades en el seu viatge cap a un lloc segur.

El mes de gener, el taller tindrà una segona part anomenada  “Els drets dels infants a la Mediterrània”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>