Cultura emprenedora a l’escola

Aquest curs, l’alumnat de cinquè participa al projecte que organitza la Diputació de Barcelona “Cultura emprenedora a l’escola”.

És un projecte de centre i ens coordinem amb  l’escola Pla de les Vinyes, l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i altres centres educatius.

L’objectiu és la creació i gestió d’una cooperativa escolar, amb el recolzament de la comunitat escolar i l’administració. En cap cas té una finalitat econòmica.

COM HO FEM?

  • Cada grup de cinquè crea una cooperativa (amb els seus estatuts i el seu NIF) i pensa i realitza manualment uns productes que elles i ells triaran en funció de la dificultat, la inversió inicial, materials necessaris, etc. Com a part del procés, aquests productes es vendran a la Festa de la Cirera d’enguany.
  • S’ha acordat que, dels beneficis (un cop recuperada l’aportació inicial), es donarà un 75% a una entitat social del poble i amb la resta de diners, es fa un berenar o similar com a clausura de la cooperativa.
  • Per arribar a fer això, es treballen les competències bàsiques (càlcul, expressió escrita, creació artística, etc.) però també d’altres tant interessants com la creativitat, observar i explorar el que els envolta, escoltar els altres, acceptar altres punts de vista, el respecte, acceptar que la seva idea finalment no ha estat la més votada, el treball en equip, la solidaritat, aprendre a assumir riscos, prendre decisions i ser responsables, etc…
  • En aquest projecte el professorat fa de guia i els ajuda en tot el procés. Tots els infants tenen un càrrec o participen en diferents comissions o departaments (president, secretari, tresorer, publicitat, comptabilitat, …)

Aquest és un treball per projectes que anirem treballant al llarg del curs tant a l’aula com amb alguna tasca que calgui fer a casa relacionada amb el tema. També està prevista alguna sortida a l’Ajuntament, així com la visita de tècnics i experts que assessorin l’alumnat en els diferents aspectes que els afecta en la seva cooperativa.

Podeu consultar més informació al respecte a la web: https://www.diba.cat/web/cueme/inici

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>