2n de Sortida a l’Ortoll

Tot fent una passejada des de l’escola,tenim aquest entorn natural on hem pogut reconèixer plantes autòctones de la nostra zona, i veure petits insectes com una ninfa de Mantis ( Pregadeu) i un bitxo pal. Ens ha acompanyat ,l’Enrique un mestre jubilat que està a la plataforma de conservació de l’Ortoll un bé natural i cultural de la nostra ciutat.

Ens ha explicat que antigament era un camí ramader i que venien els animals des del Pirineu fins al mar. A dia d’avui s’estan tornant a recuperar els camins i  a més a més hi han zones precioses per fer un picnic, ja que tots els que formen part d’aquesta plataforma procuren mantenir l’entorn net i sense brutícia, a més de fomentar l’agricultura, tenen un petit hort, on també podem veure com es fa el compostatge, d’on surt el compost, i què és això doncs és matèria orgànica que ha estat descomposta i reciclada per a ser usada com un fertilitzant orgànic i esmena del sòl. Per acabar el dia vam arribar a la platja per dinar i poder jugar.

Som molt afortunats de viure en un entorn natural tant bonic, i hem de gaudir-ho i cuidar-ho.

Feu click a la foto per veure l’àlbum:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>