ELS FORMATGES 4t

ELS FORMATGES

 

Aquest trimestre hem continuat amb el nostre projecte sobre els formatges.

Per saber com s’elaboren els formatges, quin és el seu ingredient principal i com s’obté aquest ingredient vàrem treballar en grups cooperatius .

El primer que els alumnes vàren fer va ser mantenir una conversa entre ells per saber de quins animals s’obtenia la llet per fer els formatges. La conclusió a la que vàren arribar va ser que hi havia tres animals dels quals se n’utilitzava la llet per elaborar-los: la vaca, la cabra i l’ovella. 

A continuació els alumnes van voler saber perquè uns animals produeixen llet i altres no. Això els va portar a fer una recerca sobre els animals i van descobrir que els animals segons la seva reproducció poden ser vivípars si neixen del ventre de la mare i ovípars si neixen d’ous, i que eren els del primer grup que produien llet per alletar les seves cries.

Tota aquesta recerca ens va fer descobrir altres classificacions dels animals segons  diferents aspectes en què ens centressim com ara : en el què mengen ( herbívors, carnívors i omnívors), on viuen ( terrestres, aquàtics i aeris), com tenen l’esquelet (vertebrats i invertebrats )…

Posteriorment  també per grups van fer un mural sobre les vaques, les cabres i les ovelles tenint en compte aquestes classificacions  i les races que tenim a la nostra comarca La Cerdanya.

De cares al tercer trimestre els alumnes volen continuar la seva investigació fent un buidatge de les explotacions agràries i ramaderes que hi ha a la comarca i han proposat  visitar-ne alguna d’elles. 

Aquí us deixem un enllaç que us durà a unes fotografies dels alumnes treballant en els murals.

Fotografies de 4tA

Fotografies de 4tB

Fotografies del mural

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>