Dones Científiques a l’Escola Splai

El passat dijous 11 de febrer, vam celebrar el Dia de les dones científiques.

L’alumnat de l’Escola Splai en aquestes últimes setmanes ha estat treballant algunes de:

– les dones científiques més reconegudes a nivell mundial (Marie Curie, que és coneguda per ser la primera dona científica a rebre el Premi Nobel i ser la primera catedràtica de la Universitat de la Sorbona de París )

– i altres dones científiques menys conegudes, però d’una importància cabdal pel progrés de la societat.

Entre d’altres:

* Benedetta Bolognesi és biotecnòloga i doctora en química per la Universitat de Cambridge.

Directora de la càtedra de cultura científica i comunicació digital i és membre del grup d’investigació de modelatge molecular i metodologia mecanoquàntica de l’Institut de Química Computacional i Catàlisi.

* Sílvia Simon és directora de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG

Actualment és la directora de la càtedra de cultura científica i comunicació digital i és membre del grup d’investigació de modelatge molecular i metodologia mecanoquàntica de l’Institut de Química Computacional i Catàlisi.

* Elvan Boke és líder de grupo de investigación en el Centro de Regulación Genómica (CRG) de Barcelona

* Sílvia Lacorte Bruguera es investigadora en el Grupo de Quimiometría del Instituto de Diagnóstico  Ambiental y Estudios del Agua (IDAEA-CSIC).

Totes elles contribueixen a millorar les condicions de salut i de benestar social, desenvolupant projectes punters en els camps de la ciència i la tecnologia a casa nostra.

L’alumnat ha fet exposicions orals i escrites (murals, pòsters…) per deixar palès el que han après i compartir amb la resta de companys/es de l’escola.

També hem celebrat el Dia Internacional de la Dona, amb  la voluntat de vetllar per la Coeducació i la Igualtat de gènere.

Aquí teniu un recull fotogràfic per tal que veieu com aprenem.

 

Ed. Infantil

Cicle Inicial

Cicle Mitjà

Cicle Superior

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>