Hola famílies!
Els nens i nenes de 3r estem fent un projecte sobre el iogurt. En Sergi ens ha preparat un experiment molt interessant per ajudar-nos a entendre millor què és la fermentació.
Ha barrejat aigua tèbia amb sucre i llevat i ha ficat la mescla en una bossa. Després ha tret tot l’aire de la bossa i l’ha tancat amb un nus.
Ens ha dit que havíem d’esperar 20 minuts a que el llevat fes la seva feina i …. A que no sabeu què ha passat?
La bossa s’ha començat a inflar, a poc a poc, fins que ha explotat perquè ja no li cabia més aire!!!!
Hem investigat i hem descobert que el llevat és un fong microscòpic que s’alimenta de sucre. Durant aquest procés, que s’anomena FERMENTACIÓ, es fabriquen uns gasos (diòxid de carboni i gas etílic) que fan que la bossa s’infli.
Voleu veure les fotos d’aquest experiment? Cliqueu
Us animeu a fer experiments tan interessants com aquest? Podeu consultar els següents vídeos:
va ser molt graciós quan va explotar la bossa ????
sergi!!!