Com treballem l’esquema corporal a Infantil 3

 

 

L’esquema corporal és la representació mental que tenim del nostre cos, de les diferents parts i de la seva globalitat, és a dir, la nostra consciència corporal. Gràcies a aquest, els infants coneixen les seves possibilitats perceptives i motrius.

La imatge mental que tenim, no és innata sinó que es desenvolupa des del naixement i necessita una interiorització de les vivències i experiències, és doncs, un descobriment continu. Un descobriment que ens porta a una progressiva conscienciació dels nostres segments (sensacions + moviments) i que implica una gran seguretat afectiva, vinculada amb la manifestació de la motricitat.

A l’etapa d’educació infantil es comença a treballar l’Esquema Corporal de manera molt vivencial i significativa pels infants. Perquè adquireixin consciència del seu propi cos duem a terme diferents activitats relacionades amb les parts del cos:

– Cançons i danses

– Jocs de falda

– Jocs de consciència corporal

                                                                      – Dibuixos

                                                                      – Sessions de psicomotricitat

Tota aquesta tasca es duu a terme durant tota l’etapa d’infantil i els infants van plasmant la seva evolució a través del dibuix.

A mesura que l’infant va interioritzant el seu esquema corporal, aquest dibuix va evolucionant, convertint-se cada vegada en un dibuix més elaborat i més ric en detalls, la qual cosa ens va indicant com va prenen consciència d’ell mateix.

 

 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>