Departament d'Ensenyament

Revista El Formiguer 

Galeria fotogràfica 

Qui hi ha? 

3 convidats anònims en línia.

Sou un convidat/da anònim.

Carta inici de curs 2015-16

2015-2016: Un curs especial i amb noves energies!

Benvolguts pares i mares,

Aquest nou curs 2015-2016 és un curs molt especial per nosaltres. No només perquè comptem  amb un nou equip directiu que vol afrontar amb il·lusió el repte que comporta oferir una millor educació acadèmica pels nostres alumnes, sinó també perquè el nostre institut complirà vint anys des de la seva creació! Vint anys de compromís, treball i servei al municipi oferint un ensenyament públic de qualitat a l’abast de tothom.

El SI Manuel Carrasco i Formigueraés un institut amb un Projecte Educatiuactiu, dinàmic i integrador que té en compte la importància dels intercanvis lingüístics i culturals, les experiències laborals i  d’aprenentatge i servei.

Tenim plans d’importància estratègica com és el Pla Català de l’Esport Escolar, el Pla de Convivència, el Pla de Lectura a l’aula o el Pla de Salut a l’escola.

Apliquem el Projecte de Reutilització de llibres de text per ajudar a les famílies amb les despeses i poder transmetre a l’alumnat actituds positives i valors, com són ara la conservació responsable dels llibres i del material, la cooperació, la solidaritat i la capacitat de saber compartir els recursos disponibles.

Promovem l’excel·lència amb la presentació a proves específiques, com ara les proves de certificats acreditatius d’idiomes (DELF) o proves Cangur, entre d’altres.

Fem un seguiment d’aprop dels nostres alumnes mitjançant les tutories individualitzades.

Som un centre petit, però on els professors, mares, pares i alumnes treballem  tots junts per aconseguir els objectius i valors fonamentals pels nostres joves.

 

En nom de tota la comunitat educativa, us desitjo un bon curs 2015-2016 a tots i totes!!!

Josiane Gérard

Directora del SI Manuel Carrasco i Formiguera

CIRCULAR INICI DEL NOU CURS 2015-16

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar un seguit d'informacions i convocatòries necessàries pel començament del proper curs 2015-2016.

Dimarts 1 i dimecres 2 de setembre

Exàmens de recuperació i presentació dels treballs de recuperació. Horari penjat a la intranet del Centre.

De l'1 al 4 de Setembre

Retornar al centre signats els contractes de préstec de llibres de text i els resguards de pagament de la quota.

Divendres 4 de setembre

Lliurament de notes finals de setembre de 9 a 10 hores. Reclamcions notes: 12 a 13 hores

Dimarts 8 de setembre Venda de llibres a l'institut. Organitza l'AMPA
Del 8 al 10 de setembre Període de matrícula extraordinària
Dilluns 14 de setembre

PRESENTACIÓ DEL NOU CURS ESCOLAR I INICI DE LES CLASSES:

Rebuda dels alumnes i inici de les classes:

1r d'ESO: 8h

2n d'ESO: 8,30h

3r d'ESO: 9h

4t d'ESO i AN: 9,30h

Cal que tots els alumnes portin material per començar les classes i els de 1r d'ESO la feina d'estudi encomanada a l'escola Jaume Balmes.

L'horari escolar per a tots els grups durant tot el curs
serà de 8 a 14,30 h en Jornada Compactada

Volem, finalment, agrir-vos la vostra confiança i desitjar-vos un bon estiu. Molt cordialment,

L'Equip Directiu de l'institut

                                       Josiane Gérard                  Directora

                                       Míriam Fenoy                     Cap d'Estudis

                                       Txus Carrasco                   Secretari

                                       Olga Ortega                       Coord. Pedagògica

Reutilització de llibres

Benvolgudes famílies, 

 Com ja es va informar en una comunicació anterior, aquest any, arrel de la posada en marxa del nou sistema curricular, alguns dels llibres que actualment s’utilitzen en el Centre quedaran descatalogats i per tant us demanaríem, en la mida que sigui possible, que deixeu en el Centre els llibres del curs que acaben de cursar els vostres fills. 

Per tant enlloc de passar-los, com feu algunes de les famílies, a alumnes d’altres cursos, és millor que aquest any els deixeu al Institut per tal de poder garantir la continuïtat dels llibres fins ara utilitzats, que seran compartits pels alumnes i així poder estalviar el cost de compra de nous llibres a les famílies.

Els llibres que aniria molt be que deixéssiu al Centre són (els marcats amb una creu): 

1r ESO 2n ESO 3r ESO 4t ESO
Matemàtiques X X X X
Visual i Plàstica X X
Tecnologia X X
Castellà X
Català X
Informàtica X

Els podeu deixar el mateix dia 19 de juny o be el dia de recollida de notes. Pels alumnes que hagin d’examinar-se al setembre, els poden deixar el mateix setembre.

Notícies

Resultats del DELF escolar 2015

Enviada per admin el 02/Jul/2015 - 13:13

És el segon any que el nostre centre participa en les proves del DELF Escolar. Aquest any, s’hi van presentar 7 alumnes de francès de 4t d'ESO.

TEATRE EN L'EDUCACIÓ

Enviada per admin el 28/Mai/2015 - 10:51

Activitat subvencionada per l'AMPA del SES Manuel Carrasco i Formiguera

Com cada curs l'institut, amb la Fundació AC Granollers, realitza una activitat de teatre als diversos cursos de l'ESO. Les representacions es fan al Centre Cívic la Fonteta.

Aquestes obres de teatre pretenen que sigui una eina de treball que ajudi a reflexionar i a provocar el debat sobre temes i interessos que preocupen als nois i noies d’aquesta edat.

Programa Joves i Ciència 2015

Enviada per admin el 18/Mai/2015 - 11:51

Carla Torrent de 4t B

seleccionada per participar a la 8a edició del

Programa Joves i Ciència 2015.

La selecció de la Carla, entre un gran nombre d'estudiants inscrits de tot Catalunya, ha estat entre els millors alumnes de Catalunya pel que fa a les capacitats extraordinàries  per a les Ciències. Dins el programa Joves i Ciència la Carla treballarà a l'àmbit de Biomedecina, concretament en un projecte de 3 anys que consisteix en aïllar una molècula d'espígol (Lavandula) que creuen que bloquejarà l'acció d'una proteïna que és una de les responsables de l'Alzeimer. Resumint, buscarà un medicament per poder tractar l'Alzeimer. Increïble!!, una alumna nostra, una companya vostra INVESTIGANT!! -i només té 16 anys!!-. Entrant en aquest projecte la Carla té assegurada una carrera de recerca científica al costat dels millors investigadors i científics. 

MAUS, RELAT D'UN SUPERVIVENT, d'ART SPIEGELMAN

Enviada per admin el 14/Mai/2015 - 10:40

Aquest és el títol i l'autor del llibre que llegeix o llegirà els propers dies l'alumnat de 4t d'ESO del nostre institut. Forma part d'una exposició itinerant de les biblioteques públiques de Catalunya (durant els anys 2012 i 2013 n'ha visitat més de cent d'arreu de Catalunya i a partir de l'any 2014, ho fa a centres d'ensenyament, prèvia sol.licitud). És una iniciativa emmarcada en el Pla de Foment de la Lectura. A l'Institut la podrem veure fins a finals d'aquest mes de maig.

CLÍNIC DE FUTBOL AL CENTRE

Enviada per admin el 29/Abr/2015 - 08:16

El curs passat, els alumnes dinamitzadors van participar en un concurs organitzat per FORD que consistia en fer-se una fotografia, penjar-la al web del programa i aconseguir ser la foto més votada. No van aconseguir ser els primers, però van quedar en tercer lloc i van guanyar que un ex-jugador del Barça, Miquel Àngel Nadal vingués al centre a fer una xerrada i un entrenament de futbol als alumnes que volguessin.

EL SES MANUEL CARRASCO COMPETEIX A TENNIS

Enviada per admin el 28/Abr/2015 - 11:09

Igual com l’any passat, tres de les nostres alumnes que practiquen tennis com a esport extraescolar, van assistir al torneig Fundació Jesús Serra de tennis que enguany es va disputar a Barcelona el passat diumenge 12 d’abril.

PRIMER D'ESO PARTICIPA A LES JORNADES ESPORTIVES

Enviada per admin el 28/Abr/2015 - 09:47

El passat divendres 17 d’abril,  com cada any, els alumnes de primer d’ESO, i alguns de segon, acompanyats de les dinamitzadores del PCEE, van assistir a les Jornades esportives de Secundària organitzades des del Pla Català de l’Esport.

Minut de silenci

Enviada per admin el 21/Abr/2015 - 20:28

Avui 21 d'abril a les 11 hores, com a acte de solidaritat amb la comunitat educativa pels greus fets ocorreguts ahir en l'institut Joan Fuster de Barcelona, els alumnes del SES Manuel Carrasco i Formiguera han fet un minut de silenci al pati del centre.

Mural pictòric a Sant Feliu de Codines

Enviada per admin el 21/Abr/2015 - 09:59

Divendres passat, 17 d'abril, els alumnes de 3r A i un bon nombre de 4t vàrem baixar al carrer de la Fonteta a veure com els artistes gràfics Carles Azcón i Pere Piquer realitzaven art al carrer, un mural pictòric.

Taller: Prevenció de drogodependències en adolescents

Enviada per admin el 20/Abr/2015 - 12:59

Durant aquest mes d'abril del 2015 i la primera setmana de maig es porten a terme a tots els grups d'alumnes de l'Institut uns tallers sobre la “Prevenció de drogodependències en adolescents”. Es tracta d'un projecte subvencionat íntegrament per la Diputació de Barcelona amb l'objectiu i la intenció de facilitar eines i recursos que permetin als joves reflexionar sobre la problemàtica del consum de drogues. És un taller de dues hores de durada on es treballen les habilitats socials dels adolescents per potenciar el seu esperit crític i la seva pròpia responsabilitat.

« 1 2 3 4 5 »

Pla educatiu d'entorn Sant Feliu de Codines 

Pla català d'esport 

Calendari 

Mes anterior Setembre 2015 Mes següent
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28
29 30

Moodle SES Manuel Carrasco i Formiguera 

Properes 

En els propers 7 dies
Web feta amb el Zikula
Logo &Agrava;gora
Logo Intraweb