Taller competències personals i socials

Avui els alumnes de 2n d’ESO han realitzat un taller per treballar les competències personals i socials, molt importants especialment en l’etapa de creixement i evolució de l’adolescència en la qual es troba l’alumnat.

Aquest taller l’han portat a terme la Cristina i la Marta, professionals del món de la psicologia que han explicat conceptes relacionats amb l’autoestima. Els alumnes han reflexionat sobre el seu autoconcepte i han rebut també inputs positius dels companys, per acabar analitzant la seva autoestima i conèixer tècniques per millorar-la.

ACTIVITAT CEAB: Costa grisa o costa verda? Plantes marines i protecció de la costa

Aquest dimarts 30 d’abril els alumnes de la matèria de Geologia i Ciències Ambientals de 1r i 2n de Batxillerat han realitzat el taller “Costa grisa o costa verda? Plantes marines i protecció de la costa” del CEAB. El taller ha anat a càrrec de l’investigador Jordi Pagès. A través de l’aplicació del mètode científic, primerament hem realitzat diferents hipòtesis de com evitar la deriva litoral i seguidament hem fet una part experimental per tal de verificar quina era la millor opció. Així ha quedat palès, de manera experimental, com els ecosistemes de vegetació litoral (fanerògames marines, dunes, aiguamolls) actuen com a protectors de la costa; també hem treballat casos reals com el Delta de la Tordera, la platja de Fenals de Lloret de Mar i la costa de Blanes després del temporal Glòria. En Jordi ens ha explicat quina és la metodologia que utilitzen els investigadors per valorar i quantificar l’impacte dels temporals sobre la costa catalana.

En resum, aquesta activitat del projecte OCEAN NIGHT del CEAB, és una molt bona eina per conèixer quines són les problemàtiques que ens envolten i com es fa l’estudi per poder trobar solucions a aquestes. Com sempre és un plaer poder participar amb el CEAB i aprendre tant dels seus coneixements.

Sant Jordi 2024

Avui a l’Institut hem gaudit de la celebració de Sant Jordi.

La primera part del matí hem guarnit el poble amb la ja tradicional plantada de poemes que prèviament l’alumnat ha elaborat les flors i escrit poemes a l’interior en diferents idiomes. L’alumnat de 1r d’ESO, dies abans van preparar una ruta literària per diferents punts d’interès del poble com el Carrer Ovidi Montllor, Carrer Ramon Turró entre d’altres. La ruta finalitzava amb la plantada de poemes a la plaça de les Valls d’Ax. El nivell de 2n d’ESO ha fet una ruta pels carrers de Mas Carbó. Es va fer la lectura d’un fragment de l’obra de cadascuna de les autores que dona nom a diferents carrers com són Mercè Rodoreda, Concepción Arenal, Emilia Pardo Bazán…

Després del pati, hem celebrat les gales, la cerimònia de lliurament de premis del concurs literari, del concurs de punts de llibre i del concurs del logo de la biblioteca. L’alumnat ha pogut gaudir de la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés commemorant el centenari del naixement del poeta. Per continuar amb una mostra d’audicions musicals. També s’han realitzar diferents tallers monitoritzats per l’alumnat de 1r de Batxillerat.

Visita a la Facultat de Medicina del l’Hospital Clínic: De Biomacro a Biomicro

El passat divendres 19 d’abril, els alumnes de 1r de Batxillerat que cursen les matèries de Biologia i Reptes de la Biologia i Geologia, van fer la visita a les Unitats d’Experimentació Animal, Microscòpia Òptica Avançada i Microscòpia Electrònica i Proteòmica, dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona, a les instal·lacions ubicades al Campus Medicina-Clínic de la UB.
Es tracta d’una activitat d’ESCOLAB en la que es treballa de la Biomacro a la Biomicro. Primerament ens van fer una xerrada on ens van explicar els protocols de com funciona l’experimentació amb animals i seguidament com funciona i gestiona els diferents tractament amb radioactivitat.
Vam poder visitar també els diferents microscopis electrònics que disposen i ens van explicar com es fa el tractament de les mostres per la posterior visualització d’aquestes.

XI Trobada alumnat Cultura Clàssica

El passat 12 d’abril, els alumnes de l’optativa de llatí de 4t d’ESO van assistir a la XI Trobada d’alumnes d’aquesta optativa a Gerunda, organitzada per l’ICE “Dolors Condom” de Cultura Clàssica de la UdG.
En aquesta trobada hi van participar uns 450 alumnes de 26 centres.
L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer les restes grecoromanes que tenim en el nostre entorn més proper.
Aquest any la trobada va començar amb l’acte de benvinguda a tot l’alumnat, després aquest va participar en diferents activitats en grup: una gimcana (anomenada Via Vrbis) i un espectacle teatral a partir de textos d’Ovidi i Llucià.
La jornada va finalitzar amb un acte de cloenda i el lliurament dels premis als grups guanyadors. Va ser una jornada lúdica i plena d’aprenentatges.