MediCurts

Aquest any, a català de 4t d’ESO, estem treballant la narrativa audiovisual i hem fet uns curtmetratges sobre temes diversos. Ja n’hi ha tres que participen al concurs de curts juvenils Participa Méliès.

Si aneu a l’enllaç següent: www.participamelies.com/ca/videos/ veureu que els curts El comiat, L’àvia i Aprèn a ser diferent són dels nostre alumnat. Si us agraden i voleu, ens agradaria que els votéssiu per tal que tinguessin la possibilitat d’optar al premi més votat.

Moltes gràcies!

La nostra biblioteca al directori de blogs de biblioteques escolars

Des de fa uns dies el nostre blog forma part del Directori de blogs i webs de biblioteques escolars, que gestiona el Departament d’Ensenyament.

Ens fa molta il·lusió formar-ne perquè és un reconeixement a la feina feta en aquest espai i a la vegada, servirà per donar a conèixer el nostre projecte i les nostres activitats.

Així que amb aquesta petita empemta, ens comprometem a seguir gestionant-lo com fins ara i si cal, molt millor!

Caminada a Sant Mateu

 

 

Aquest divendres 20 d’octubre els alumnes de 1r i 3r d’ESO van poder gaudir de la Caminada a Sant Mateu. Les parelles del programa TEI (Tutoria entre iguals) van organitzar-se per muntar el concurs d’esmorzars, on es valorava el menjar, la presentació, l’actitud i el respecte pel medi ambient.

El dia ens va respectar i el sol va lluir tot el matí. Els alumnes es van portar molt bé, participant de l’esmorzar, compartint i xerrant amb els seus companys.

Esperem repetir i que el bon temps ens torni a somriure.

Reunions de pares amb el tutor

El dijous 2 de novembre (ESO) i el dijous 9 de novembre (Batxillerat) tindran lloc les reunions de pares i mares de cada grup amb el tutor/a corresponent.

En aquesta reunió el tutor/a parlarà de la dinàmica de funcionament del grup classe i el resultat de les preavaluacions. El butlletí de preavaluació de cada alumne/a es lliurarà el mateix dijous de la reunió.

Si voleu convocar una reunió individualitzada amb el tutor/a, podeu concertar-la el mateix dia.

Trobareu adjunts els enllaços als horaris  de les reunions dels dos dies indicats.

Horaris 2 de novembre ESO

Horaris 9 de novembre Batxillerat

Us hi esperem!

Barcelona Games World


El passat dia 6 d’octubre, l’alumnat de 4t d’ESO que cursa les matèries d’informàtica i tecnologia, va realitzar una visita a la Barcelona Games World on van presenciar el passat, present i futur dels videojocs. A l’exposició van poder veure les noves tecnologies aplicades al món de l’entreteniment.

Paella filosòfica

Al port de El Masnou, l’alumnat més filosòfic a les PAU (notes entre 9 i 10….) i encara en faltaven…., gaudint d’una prometença del seu professor de filo…celebrar-ho amb una paella…!

Un dia a recordar!

Inici de curs

DIVENDRES 1 SET EXÀMENS DE RECUPERACIÓ
DILLUNS 4 SET EXÀMENS DE RECUPERACIÓ
DIMARTS 5 SET 18.30h REUNIÓ PARES ESO
DIMECRES 6 SET 9.00h Lliurament de notes (tutors de cada grup)

Matriculacions

DIJOUS 7 SET Matriculacions

18.30h REUNIÓ PARES BATX

DIVENDRES 8 SET Matriculacions
DILLUNS 11 SET FESTA
DIMECRES 13 SET

Recepció d’alumnes per part de direcció i presentació del curs per part dels tutors de cada grup.

  • 1r i 3r ESO

·  Recepció a les 9.00h a la Sala d’Actes (Direcció)

·  Presentació del curs a càrrec del tutor/a de 9.30 a 10.30h (tutoria).

·  Apadrinament 1r ESO – 3r ESO  de 10.30 a 11.30h. Fotos individuals i de parella TEI.

·  Quan acabin, els alumnes marxaran a casa.

  • 2n i 4t ESO

·  Recepció a les 9.30h a la Sala d’Actes (Direcció).

·  Presentació del curs a càrrec del tutor/a de 10h a 11h (tutoria).

·  Quan acabin, els alumnes marxaran a casa.

  • 1r i 2n  BTX

·  Recepció a les 10h a la Sala d’Actes (Direcció).

·  Presentació del curs  a càrrec del tutor/a de 10.30-11.30h (tutoria).

·  Quan acabin, els alumnes marxaran a casa.

DIJOUS 14 SET INICI DE LES CLASSES AMB L’HORARI HABITUAL (de 8h a 14.50h)

 

Matrícula de batxillerat

Benvolgudes famílies,

Desitgem un bon estiu per a tothom, que ens permeti tornar amb forces renovades per acarar amb èxit els reptes del nou curs.

Volem acomiadar-nos recordant les dates de matrícula de batxillerat:

  • ALUMNES QUE HAN FET 4t. D’ESO en el curs 2016-17:

Els alumnes que ja heu obtingut l’ESO heu de passar a matricular-vos entre el 4 i l’11 de juliol (inclosos) per la Secretaria del centre, de 8 a 14,30h.

  • ALUMNES QUE HAN FET 1r. de batxillerat en el curs 2016-17:

Els alumnes que heu superat el 1r. de batxillerat o teniu un màxim de dues assignatures pendents per al setembre heu de passar per la Secretaria del centre a matricular-vos per a 2n de batxillerat entre el 4 i l’11 de juliol (inclosos), de 8 a 14,30 h.

Lliurament premi Film-Història Junior

ima_premi_film_hist_coll

Tal i com us havíem informat, l’alumne Àlex Serra (tutoritzat per la professora Blanca Pardo) va ser el guanyador de la tercera edició del premi Film-Història Júnior que promou el Centre d’investigacions Film-Història de la Universitat de Barcelona.

Aquest passat 27 de juny, a les 18.30 de la tarda, va tenir lloc la cerimònia del lliurament dels premis a la Filmoteca de Catalunya; concretament a la Sala Laya.

Moltes felicitats per la feina ben feta!!

Comiat 4t d’ESO 2016-2017Estem molt contents de poder celebrar un any més el final de l’ESO d’una nova promoció. Comencen temps apassionants. Cadascú els viurà a la seva manera però esperem que siguin profitosos i feliços per a tots.

Uns marxareu ja aquest any per fer estudis que el Mediterrània no imparteix. Us heu fet grans i marxareu a buscar el vostre futur, perquè cadascú ha de trobar el seu camí. Us desitgem tota la sort i serem aquí per quan vulgueu.

Els altres us quedareu encara un parell més d’anys amb nosaltres. Quedeu citats d’aquí a dos anys per celebrar que sereu batxillers; mentrestant, a treballar! Esperem uns alumnes molt aplicats que aconsegueixin a la Selectivitat les bones notes a què els alumnes del Medi ens teniu acostumats i que us obrin la porta a les carreres universitàries que voleu.

I recordeu sempre tots que els homes i dones que sereu tindran el seu fonament en els adolescents que sou. Serà com a adolescents que nosaltres us recordarem i per tant guardarem en la nostra retina i el nostre cor aquesta adolescència fonamental. Veniu a retrobar-la quan vulgueu si necessiteu recordar com éreu, com sou.

Robòtica a 4t d’ESO

Durant les últimes setmanes del curs, l’alumnat de 4t d’ESO de la matèria de Tecnologia s’ha introduït en el món de la programació i la robòtica. Utilitzant plaques Arduino i material electrònic de baix cost, han construït petits dispositius electrònics i han programat robots seguidors de línia. Des d’aquest vincle podeu visualitzar un petit vídeo elaborat per la Marta García de 4t d’ESO A!

Felicitar a l’alumnat pel treball i l’actitud mostrada durant tot el curs!

Premi TR FILM-HISTÒRIA

premi_TR_Alex_S

L’alumne Àlex Serra (2n Batxillerat B), tutoritzat per la professora Blanca Pardo, ha resultat premiat en la tercera edició del FILM-HISTÒRIA Junior al millor Treball de Recerca de Batxillerat. Podeu consultar la notícia al web del Centre d’Investigacions Film-Història.

En aquest treball, l’Àlex s’ha dedicat a investigar l’evolució del cinema de terror des del seu naixement fins a l’actualitat. A més a més, ha realitzat dos curtmetratges per poder demostrar fins a quin punt aquest mitjà audiovisual ha canviat al llarg del temps.
Moltes felicitats a l’Àlex i a la seva tutora!

Últims dies i notes finals

El dia 22 de juny els alumnes ja no han de venir al centre, ja que el curs acaba el 21. Les notes finals de juny les han de venir a recollir el 23 a les 9.30h.

 

institut1

Final de trajecte: hem fondejat l’illa!

Ítaca t’ha donat el bell viatge.
Sense ella no hauries pas sortit cap a fer-lo.
Res més no té que et pugui ja donar.

I si la trobes pobra, no és que Ítaca t’hagi enganyat.
Savi com bé t’has fet, amb tanta experiència,
ja hauràs pogut comprendre què volen dir les Ítaques.

Konstantin Kavafis

L’ELENA VALERO ens parla de la Gran Final Nacional del Pica Lletres, on 18 finalistes d’arreu del territori català s’han divertit de valent.

” L’experiència que m’emporto del Pica Lletres és inoblidable. Ha estat increïble estar en un escenari davant de mil persones per a fer una cosa que m’agrada. A més, he conegut gent nova i estic molt orgullosa de mi mateixa i, sobretot, del nostre grup per donar-me tant de suport.

Gràcies per tot, Ruth. Espero que l’any que ve també vagin els de 3r al Pica Lletres i nosaltres et tinguem com a professora de català!!! “

IMG-201706

Viatge a Roma

L’alumnat de 4t d’ESO, que ha anat de viatge a Roma, ha arribat sense cap incidència al seu destí i ha iniciat les activitats programades. Els desitgem que s’ho passin molt bé, i que tornin amb moltes coses per explicar!

Imagen1