Reunions viatges

Us recordem que el proper dimarts 6 de febrer a les 19:30 h es duran a terme les corresponents reunions adreçades als pares i mares per tal de poder-vos presentar informació més detallada sobre les sortides a Madrid de 3r d’ESO, a França de 4t d’ESO i a Anglaterra de 1r de Batxillerat.

Caldrà lliurar les fotocòpies dels documents necessaris als responsables de cada viatge.

Us agraïm d’avançada la vostra assistència.

L’Institut d’Alcarràs, capdavanter en projectes Erasmus

2018_01_31_ALCARRÀS_ERASMUS INSTITUT from InfoLLEIDA on Vimeo.

Durant 2 anys, una trentena d’alumnes de l’Institut d’Alcarràs participaran en intercanvis amb estudiants d’altres països.

Un grup d’alumnes va viatjar a Letònia el passat mes de novembre i dos grups més aniran a Croàcia i Bulgària durant el curs que ve. Tanmateix, l’escola rebrà aquest mes d’abril els estudiants de Letònia, Croàcia i Bulgària que participen en la iniciativa. Més enllà de l’intercanvi, els centres implicats treballaran a distància per elaborar un projecte conjunt.

Aquests són els anomenats KA2, intercanvis per fomentar el treball en equip i l’aprenentatge de l’anglès. Enguany però, l’Institut també participa en els programes Erasmus KA1, en què els professors assisteixen a cursos de formació fora del país i amb l’objectiu de millorar algun aspecte del dia a dia del centre. De moment dues professores han anat a Finlàndia i Estònia a fer un curs sobre innovació pedagògica i l’any vinent dos professors més aniran a Anglaterra.

L’Institut d’Alcarràs porta gairebé 20 anys apostant per aquest tipus d’iniciatives a nivell internacional, però mai abans havia estat tan implicat amb els projectes Erasmus. De fet, aquest és l’únic centre de tota la província amb 2 programes aprovats en la mateixa convocatòria. Ara l’objectiu de l’Institut, és que un alumne individual pugui fer un intercanvi de llarga estada en un altre país.

Xerrada amb Rocío Carmona

Divendres, 26 de gener de 2018, l’escriptora Rocío Carmona ha tingut una trobada amb els alumnes de tercer i quart d’ESO. Novel·les com La gramática el amor y El corazón de Hannah tenen molt d’èxit entre els nostres estudiants. Aquesta visita ha estat gràcies al projecte “Encuentros literarios” del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

Copa Cangur

Els alumnes de 2n d’ESO van participar a la COPA CANGUR celebrada el 25 de  gener al l’Institut Màrius Torres de Lleida. El concurs va ser molt emocionant i divertit. Els participants resolen problemes matemàtics en grup de manera que  té molta importància l’estratègia i el treball en equip. Els nostres alumnes van gaudir  d’allò més!!!

App del mes

BLYNK és una aplicació que permet programar diferents dispositius electrònics com arduino de forma fàcil i intuïtiva. Podeu consultar més informació en l’arxiu adjunt.

Xerrada Hiperpaternitat

Les AMPA dels diferents centres educatius d’Alcarràs organitzen dijou la xerrada ‘Hiperpaternitat’, a càrrec d’Eva Millet. Una conferència sobre les conseqüències de la paternitat helicòpter. Us esperem a tots dijous, a partir de les 20h., a Lo Casino.

Joves i Ciència 2018

Les inscripcions per a l’onzena edició del Programa Joves i Ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera ja estan obertes!

El Programa Joves i Ciència es dirigeix als estudiants de 4t d’ESO que, a més de tenir un bon expedient acadèmic, tinguin una motivació especial per la ciència i la recerca.

Busquem joves amb talent i curiositat per les ciències, que vulguin viure la recerca científica en primera persona al llarg dels tres anys de durada del programa.