El fotoreclam de Sant Jordi

Hem acompanyat el tallers del dia de Sant Jordi amb un photocall pel qual han passat alumnes i professorat de l’Institut d’Alcarràs amb un llibre a les mans, o bé, disfressats d’un personatge del món de la ficció literària de tots els segles.

Agraïm a tots/es la seva col·laboració i us oferim un recull de les imatges d’aquesta activitat literària

Els alumnes de teatre van a veure Frankenstein


Els alumnes de l’extraescolar de Teatre aquest diumenge 22 d’abril van assistir a la representació de l’adaptació teatral de Frankenstein, la cèlebre novel·la de Mary Shelley, interpretada per Àngel Llàtzer (Dr. Frankenstein) i Joel Joan (la seva criatura: el modern Prometeu). Abans van tenir ocasió de fer una visita guiada entre bastidors on van poder parlar amb els actors. Aquesta sortida ha estat organitzada per l’AMPA i ha estat una iniciativa dels seus professors de teatre, Xavier Alepús i Isabel Alins.

La directora de cine Carla Simón visita els alumnes del centre

La prestidiosa directora cinematogràfica Carla Simón (coneguda especialment per la seva darrera pel·lícula, Estiu 1993 [2016], seleccionada per als Òscars de l’any passat) va visitar divendres passat (20 d’abril) els nostres alumnes de teatre (el grup del 1r cicle de l’ESO, coordinat pel Xavier Alepús) durant el seu assaig setmanal, que fan a l’institut.

L’Institut d’Alcarràs acull una trentena d’estudiants de Croacia, Bulgaria i Letonia

L’Institut d’Alcarràs ha rebut aquesta setmana la visita d’una trentena d’estudiants de Croacia, Bulgaria i Letonia en el marc del projecte Erasmus KA 2.

Durant l’estada, els estudiants forans han pogut gaudir de la cultura catalana amb diverses activitats i a través de la convivència amb les famílies alcarrasines.

2018_04_19_ALCARRÀS_ERASMUS from InfoLLEIDA on Vimeo.

Col·laboració ENP Utxesa i l’IES Alcarràs

Aquesta setmana passada va començar una col·laboració entre l’ENP Utxesa i l’IES Alcarràs. Consisteix en fer un seguiment de la qualitat de les aigües durant un any en 10 punts de l’embassament. Daniela, Joan, José Manuel, Aina, Claudia, …, i per què no, aviat més voluntaris, hem començat a treballar les primeres dades. Pels paràmetres físics i químics haurem d’esperar una mica. Però Aina (1r de batxillerat) ja està obtenint les primeres imatges al microscopi. Per fer-les amb el mòbil no està gens malament.

 

Dia de l’esport a l’Institut d’Alcarràs

El proper dia 25 d’abril es durà a terme el dia de l’esport a l’Institut d’Alcarràs.

Els alumnes de 3r, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat assistiran a una xerrada impartida pels jugadors i entrenador del DKV Borges Grup Vall de tennis taula, que competeix a la Superdivisió Masculina.

Posteriorment es farà una exhibició al gimnàs i tots els alumnes del centre podran jugar alguns punts amb ells.

Cap a les 11:00 del matí començaran les activitats esportives programades:

Zumba al gimnàs
Sortida de BTT
Clinic de Tennis
Torneig de Bàsquet
Torneig 3 x 3
Torneig de Pàdel
Torneig de Futbol Sala
Cursa d’Orientació QR
Torneig de Bàdminton
Torneig de Tennis Taula

De 14:00 a 15:00 es jugarà el tradicional partit de Volei entre alumnes de batxillerat i professorat.

Jornada d’escacs a l’Institut d’Alcarràs

L’institut d’Alcarràs va acollir el passat dia 11 d’abril el 1r Torneig d’Escacs Intercentres de les Terres de Lleida, que va comptar amb la participació dels Instituts Joan Solà de Torrefarrera, l’Institut LaSerra de Mollerussa, l’Institut d’Almenar, l’Institut Samuel Gili i Gaya i l’Institut d’Alcarràs, a més de l’escola Sant Josep Vedruna de Tàrrega.

La jornada ha comptat amb la participació d’un total de 130 alumnes i ha estat inagurada pel Sr. Miquel Àngel Cullerés, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida i clausurada pel Sr. Miquel Serra, alcalde d’Alcarràs.

Els campions per categories han estat:

  • Andreea Alexandru, de l’institut d’Alcarràs (categoria Femenina)
  • Vinyet Palau (categoria Absoluta)
  • Rossend Prats, Adrian Ionescu i Agustí Pont (1r, 2n i 3r classificats categoria 1r i 2n d’ESO)
  • Edgar Niubó, Guerau Messegué i Pol Pifarré (1r, 2n i 3r classificat categoria 3r i 4t d’ESO)
  • El campió per equips ha estat l’institut LaSerra de Mollerussa.

La trobada va comptar amb la col.laboració del Club d’Escacs Mollerussa, l’ajuntament d’Alcarràs, el Departament d’Ensenyament i la Federació Catalana d’Escacs.

1r torneig d’escacs intercentres Terres de Lleida 2018

L’institut d’Alcarràs acollirà el proper dia 11 d’abril el 1r torneig d’escacs intercentres de les Terres de Lleida, que comptarà amb la participació dels Instituts Joan Solà de Torrefarrera, l’Institut LaSerra de Mollerussa, l’Institut d’Almenar, l’Institut Samuel Gili i Gaya i l’Institut d”Alcarràs, a més de l’escola Vedruna de Tàrrega. La jornada comptarà amb un total de 146 alumnes i serà inagurada pel Sr. Miquel Àngel Cullerés, director dels serveis territorials d’ensenyament a Lleida i el Sr. Miquel Serra, alcalde d’Alcarràs.

La trobada compta amb la col.laboració del club d’escacs Mollerussa, l’ajuntament d’Alcarràs i la federació catalana d’escacs.