Curs de Mindfulness per liderar el canvi – Inici 1 de febrer

Aquest curs està dirigit als treballadors i emprenedors del sector agrari que vulguin conèixer i experimentar els beneficis del Mindfulness, tant a la seva vida diària com a la seva vida professional.
Per més informació: http://agora.xtec.cat/ecamanresa/cursos-de-formacio/cursos-de-lescola-agraria-de-manresa-2018/curs-mindfulness-per-liderar-el-canvi-2018/

Curs de disseny de plantació de fruiters ecològics – Inici 9 de febrer de 2018

Ens ha de permetre establir els criteris per a la presa de decisions en el disseny de fruiterars: fruita dolça de llavor i de pinyol, olivera i ametller.
Podeu trobar més informació a l’enllaç http://agora.xtec.cat/ecamanresa/cursos-de-formacio/cursos-de-lescola-agraria-de-manresa-2018/curs-sanitat-fructicultura-ecologica-2018/, on a més, podeu fer la inscripció.

Benvinguda al ramat d’ovelles a Can Poc Oli

Aquesta setmana hem donat la benvinguda a Can Poc Oli a un petit ramat de 6 ovelles, que pasturaran per la finca de l’Escola Agrària de Manresa.
La presència d’aquest bestiar ha de millorar la formació que s’imparteix en ramaderia dins el cicle formatiu de Producció… Llegeix més»

Properes jornades tècniques: dies 13 de desembre de 2017 i 11 de gener de 2018

Dins del Pla Anual de Transferència Teconològica (PATT), l’Escola Agrària de Manresa te previst de realitzar dues jornades tècniques properament:

Dia 13 de desembre de 2017:

Dia 11 de gener de 2018:

  • Pasturatge rotatiu. Experiències pràctiques i potencial en clima mediterrani
  • De 9:00 a 14:00 hores
  • Cal inscriure’s prèviament a través de: https://goo.gl/XdtNwj

5è Simposi de Cultius Extensius 2017. Conreus extensius ecològics – Manresa, 12 i 13 de desembre de 2017

Els dies 12 i 13 de desembre, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), amb la col·laboració de diverses entitats, universitats i centres de recerca catalans, entre elles, l’Escola Agrària de Manresa i “l’Associació L’ERA, espai de recursos agroecològics”, promouen… Llegeix més»

Jornada tècnica: L’Estratègia Rural Smart en el context de la transició energètica a Catalunya

En el marc dels actes de la Fira Ecoviure 2017, es durà a terme la jornada “L’Estratègia Rural Smart en el context de la transició energètica a Catalunya”.
Els objectius són:

  • Donar a conèixer l’Estratègia Rural Smart a Catalunya i posar-la a debat.
  • Donar a conèixer el context… Llegeix més»

Dia de vaga general

L’Escola Agrària de Manresa es suma a la convocatòria de vaga convocada per demà dimarts, 3 d’octubre. Conseqüentment queden suspeses totes les classes previstes per aquest dia.
No obstant això l’escola romandrà oberta per atendre els serveis mínims dictats (direcció i registre de documents).

L’Escola Agrària de Manresa a la trobada de la Xarxa de ciutats per l’agroecologia

El director de l’Escola Agrària de Manresa, Ton Armengol, ha format part de la delegació de l’Ajuntament de Manresa que ha participat a la trobada de la Red de ciudades por la agroecologia, juntament amb Montse Luque, tècnica de l’Anella Verda de l’Ajuntament de Manresa i Alba Rojas i Laura Escalé de Frescoop, SCCL, responsables del projecte mengemBages.

La trobada s’ha desenvolupat a València, que enguany ostenta la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible, del 14 al 16 de setembre, en el marc d’unes jornades sobre governança en les polítiques alimentàries locals.
A la trobada han participat delegacions de 17 ajuntaments de tot el territori estatal, amb l’objectiu comú de reforçar el protagonisme de la societat civil en les polítiques alimentàries urbanes.

La xarxa ofereix un espai d’intercanvi presencial i virtual d’experiències, coneixements i projectes al voltant dels sistemes agroalimentaris locals de ciutats de l’estat. Pretén donar resposta a necessitats de protecció del sòl agrari, incorporació de nova pagesia, establiment de xarxes logístiques per promoure circuits curts de comercialització, conservació d’aigua, sòl i matèria orgànica, etc, per garantir, al capdavall, l’accés de tota la ciutadania a una alimentació saludable i de qualitat.