La canço de la setmana 18!

Aquesta vint-i-vuitena setmana ha sonat:

Autor: Bob Marley

Títol: Is this love

Informació de la canço:

I want to love you, and treat you right I want to love you, every day and every night We’ll be together, with a roof right over our heads We’ll share the shelter, of my single bed We’ll share the same room, yeah! For Jah provide the bread Is this love, is this love, is this love Is this love that I’m feelin’? Is this love, is this love, is this love Is this love that I’m feelin’? I want to know, want to know, want to know now I got to know, got to know, got to know now I, I’m willing and able So I throw my cards on your table I want to love you, I want to love and treat, love and treat you right I want to love you every day and every night We’ll be together,(…) Is this love, is this love, is this love Is this love that I’m feelin’ Is this love, is this love, is this love Is this love that I’m feelin’? Whoa! Oh yes I know, yes I know, yes I know now Oh yes I know, yes I know, yes I know now I, I’m willing and able So I throw my cards on your table See: I want to love ya, I want to love and treat ya love and treat ya right I want to love you every day and every night We’ll be together,(…)

Sant Jordi 2017!!!

Hola Famílies:

La diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és una festa que amb els anys ha adquirit un to reivindicatiu de la cultura catalana. Per això, molts balcons d’arreu s’engalanen amb la senyera, com passa en més dates assenyalades a tot el país. Els elements centrals de la celebració són la cultura i l’amor, tot representant el llibre i la rosa.

Per Sant Jordi és habitual trobar llibres en totes les llengües i els trobem al munt de parades que es posen arreu de Catalunya. Es de costum que la noia regali el llibre al noi i el noi regali a la noia la rosa.

A continuació, us deixem uns recursos per si ho voleu treballar:

Esperem que pugueu gaudir en família d’aquesta festivitat.

A reveure,

La Comi TAC!!!

 

La canço de la setmana 17!

Aquesta vint-i-setena setmana ha sonat:

Autor: Francesc Casanova i Tallardá

Títol: La gata i el belitre

 

Informació de la canço:

De la gata i el belitre jo us diré lo que ha passat: s’ha perdut alguna cosa, no sé qui l’haurà trobat. Si serà el gos o bé el gat, a la nyigo, nyigo, nyigo, nyigo, si serà el gos o bé el gat aquell qui l’haurà trobat. Ja en respon una velleta: –Penso que haurà estat el ca; jo, la gata, no l’he vista ni sentida miolar. Que si jo el puc atrapar, a la nyigo, nyigo, nyigo, que si jo el puc atrapar, prou que me la pagarà! Dones, bé estareu contentes, ara que el ca se n’ha anat, atipareu bé la gata que estigui grassa aviat. Li donareu pa torrat, a la nyigo, nyigo, nyigo, li donareu pa torrat amb all i oli ben sucat. Faci fred, o plogui o nevi, a defora em fan anar. Faci fred, o plogui o nevi, a defora em fan anar. Sense llit, sense sopar, a la nyigo, nyigo, nyigo. Sense llit, sense sopar, mal ofici és el ser ca. Som anat a la perera, som estat afortunat. Som menjat sinó una pera i m’han ben codolejat. Diuen que em volen matar, a la nyigo,nyigo, nyigo. Diuen que em volen matar: mal ofici és el ser ca!

Taller: La Colla de Diables!!!

Hola Famílies:

Durant la Setmana Cultural ens hem endinsat en el món de les Colles de Diables, que tanta llum, soroll i gresca fan durant les Festes Majors.

El taller ha consistit a muntar un CORREFOC amb molta imaginació, però amb molta diversió pels nens i nenes.

A més a més, hem tingut a l’escola una petita mostra de bestiari amb S’Escòrpora, El Cap de Vaca, Es Grill i Sa Dragona, tots ells de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, a la qual volem agrair la cessió d’aquest material en nom de l’escola.

Moltes Gràcies Diables!!!!

A reveure,

La Comi TAC!!!

Projecte interdisciplinar!!!

Benvolgudes Famílies:

Com ja sabeu, aquesta setmana estem treballant la Setmana Cultural de les Tradicions Catalanes a Catalunya. Cada dia us anirem penjant les fotografies en aquest enllaç, que dirigeix a un àlbum amb totes les fotografies del projecte que es van treballant:

media_festestradicionalsdecatalunyapilaring

(Fotos de tallers de CM) –> Feu clic damunt de la imatge

(Fotos de tallers de CI) –> Feu clic damunt de la imatge

(Fotos de tallers de CS) –> Feu clic damunt de la imatge

(Fotos de tallers de Educació Infantil) –> Feu clic damunt de la imatge

(Fotos de tallers de la Setmana de la Música) –> Feu clic damunt de la imatge

Esperem que en puguem gaudir plegats i passar-nos-ho molt bé tot aprenent.

A reveure,

La Comi TAC!!!

Setmana Cultural i Setmana de la Música!!!

Hola Famílies:

Des d’aquestes línies us volem informar que durant la setmana del 27 al 31 de març de 2017, l’Escola Pere Torrent engegarà el seu projecte interdisciplinar, el qual és la Setmana Cultural.

Aquest any dedicarem a treballar les diferents tradicions catalanes on els nenes i els nens podrán fer una aproximació a la nostra cultura i conèixer-la de més a prop.

A més a més, també els nens/-es podran gaudir dels diferents tallers de música que recull aquesta setmana i que s’organitzen des de l’àrea d’Educació Musical.

Esperem que en puguem gaudir plegats i passar-nos-ho molt bé tot aprenent.

A reveure,

La Comi TAC!!!

La cançó de la setmana 16!

Aquesta vint-i-sisena setmana ha sonat:

Autor: NAGPURI

 

Títol: CHHAU 

captura

Més informació:

L’onzè dia de la lluna al mes de Bhad, el cap de la família porta a casa dues branques de l’arbre Karam i a la tarda les planta una al costat de l’altre al pati de la casa. A continuació, fa una ofrena de llet, mantega i pa fet de farina i d’arròs als déus. Mentrestant, els habitants de la casa es disfressen i canten i ballen al pati de la casa. El conservador de la música d’aquestes danses ha estat el grup Chhau i Nagpuri.

Informació de la canço:

Aquest grup consta de 32 ballarins, músics i cantants. Ells presenten les danses Chhau i Bhangra. La paraula “Chhau” prové d’una paraula hindi que significa “tapar”. S’utilitza una màscara per tapar la cara, per tant és una dansa amb màscara. Els personatges de la dansa estan representats per cada una de les màscares. La màscara (Chhau) és el punt central de la història, expressada pels moviments corporals, que representen gestes militars, episodis de la mitologia i porten el missatge del bé triomfant sobre el mal. Les danses Bhangra provenen de l’àrea del Punjab i tracten de l’època de la collita. Aquest tipus de danses solen estar acompanyades de cants i els passos canvien en cada cant. El títol d’aquesta dansa : “Kane se awae hansa bagula” significa “ De quina direcció vénen els cignes i les grues?”

 

Els nostres països!!!

Benvolgudes famílies de l’Escola Pere Torrent:

Us volem informar que durant aquestes darreres setmanes, els nens i nenes de 6è han estat treballant sobre els diferents països d’origen de les seves famílies.

A continuació, us deixem el recull del vídeo que hem fet a partir de la presentació de les diferents diapositives que han elaborat els nens/-es:

Aquest projecte ha estat elaborat amb l’ús de les noves tecnologies, tot utilitzant el programari lliure, més concretament l’Impress com a programa de presentació de diapositives LibreOffice i l’Audacity per a gravar arxius de so.

Aquí podeu observar la presentació del treball realitzat pels nens/-es:

Esperem que gaudiu visualitzant aquest projecte com nosaltres l’hem sentit i viscut a l’aula.

A reveure,

La Comi TAC!!!

La cançó de la setmana 15!

Aquesta vint-i-sisena setmana ha sonat:

Autor: Ivan Rebroff

Títol: Korobushka

Més informació:

(en rus: “Коробе́йники”, en català “els venedors ambulant”) és una cançó popular russa també coneguda com a Korobushka. La cançó parla sobre la trobada d’un venedor ambulant i una noia d’ulls foscs anomenada Katia, que regategen el preu dels productes, com a metàfora del festeig, fins que el Korobeinik li acaba fent un petó. Fora de Rússia, la cançó és àmpliament coneguda degut a la versió realitzada per Nintendo l’any 1989 amb motiu del conegut joc Tetris per la qual cosa molts cops es coneix com a cançó del Tetris.

Informació de la canço:

“Korobéiniki” està basada en un poema amb el mateix nom escrit per Nikolai Nekrasov i publicat a la revista Sovreménnik l’any 1861. Com a conseqüència del seu ritme ràpid i el seu estil de ball, es va convertir ràpidament en una cançó molt popular. Els korobeinki (en singular, korobeinik) eren venedors ambulant que portaven safates amb mercaderies com teles, articles de merceria, llibres i altres articles petits durant la Rússia prerevolucionària. N’Hirokazu Tanaka va escollir aquesta cançó per a la versió del videojoc Tetris per a Game Boy. Des de llavors, fora de Rússia s’ha associat la cançó amb el videojoc.

captura

A reveure,

La comi TAC!!!

Dia internacional de la dona

La coeducació i el foment de la igualtat efectiva entre dones i homes és un principi rector del sistema educatiu. El pla per a la igualtat de gènere en el sistema educatiu recull com a objectiu principal l’impuls a la coeducació com a garant d’una educació sense estereotips sexistes ni discriminacions relacionades amb el gènere així com una orientació acadèmica i professional no sexista.

Per aquest motiu us proposem que dueu a terme ja sigui a nivell d’aula, centre o comunitat educativa, accions de sensibilització sobre la importància del paper de les dones tant en l’àmbit familiar com professional o acadèmic, mostrant el seu punt de vista i les vivències de les dones de l’entorn i que pengeu fotografies, dibuixos o vídeos.

Recursos per treballar-ho: Dia Internacional de la Dona

A reveure,

La Comi TAC!!!