EL VERMICOMPOSTADOR

Ja tenim una gran i diversa colònia de cucs rojos i per tant, és un bon moment per construir el Vermicompostador.

El vermicompostador el va construir un pare i una mare de l’AMPA reutilitzant un palot de fruita. Aquest es forraria de tela antigerminant, també reutilitzada i procedent d’un antic jardí. La tela és porosa i permet l’entrada i sortida d’aigua i els lixiviats produïts poden marxar i ser recollits. Aprofitant que a matemàtiques es treballava les àrees vam calcular la superfície del vermicompostador per a tallar la suficient tela antigerminant. Quan ja es tenia enllestit, vam anar a buscar els cucs que teníem a la classe i els vam traslladar al lloc definitiu. Per evitar que les gallines del veí se’ls mengessin o que el sol o el vent els assequi ho vam tapar amb cartrons.

Per tal d’aportar aliment suficient als cucs, els nostres minairons del reciclatge, vam demanar col·laboració al menjador escolar i els hi vam facilitar un full on s’explicava com els podíem alimentar. Cada migdia, l’encarregat/ada del llombricultor i el/la delegat/da, van a recollir les restes que guarden al menjador i les deixen al vermicompostador amb l’ordre que vam acordar. Ara falta esperar que el gran treball que fan els petits minairons ens doni prou vermicompost per a alimentar les futures plantes que ens menjarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>