LA IL·LUSTRADORA MERCÈ GALÍ AMB ELS ALUMNES DE P3 I P4

El dilluns 16 d’abril a la tarda els nens i nenes de P3 i P4 vam anar a una animació lectora a la biblioteca Carles Morató de Solsona.

L’animació era a càrrec de la gran il·lustradora Mercè Galí, que ens va explicar que els dibuixos i les fotografies de coses o persones es podien barrejar, i que era una manera divertida de poder dibuixar.

La Mercè Galí va créixer al barri de Gràcia, a prop de la llibreria Galí, que portaven els seus pares. Va estudiar Belles arts i es va especialitzar en il·lustració. Ara, col·labora per a moltes editorials diferents.

L’animació durava una hora, i a l’hora següent teníem una activitat preparada per ser a l’exterior. Però aquell dia plovia, i vam haver de quedar-nos a la mateixa sala de la biblioteca.

Vam cantar cançons boniques i dolces, i després la Cristina ens va explicar un conte molt bonic sobre tres amigues. Les tres amigues, que eren interpretades per les altres tres mestres, volien veure la lluna. Van passar diverses aventures, fins que finalment, van poder veure la lluna.

La màgia dels contes no és només què hi ha escrit en ells, o com són els dibuixos, o la forma del conte. Tot això és important i atractiu, i pot fer que ens decantem per un conte en comptes d’un altre. Però, on rau la veritable màgia, és en la passió amb què s’explica o es llegeix la història.

Com va dir el petit príncep, “allò essencial és invisible als ulls”.

Seguiu gaudint de les vostres lectures tant com ho han fet els infants de P3 i P4 de la ZER!