CdA Cister Cicle Mitjà: cistercencs i cistercenques!

Els dies 9, 10 i 11 de maig, els alumnes de cicle mitjà de la Zer del Solsonès varen gaudir del “Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Císter”, situat a la comarca de la Conca del Barberà.

El CdA es va crear durant el curs 1990-1991 per una acord entre Departament d’Ensenyament i el llavors Abat de Poblet Dom Maur Esteva per a descobrir els monestirs. Actualment comparteix el Servei i ha ampliat les activitats amb el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet.

El primer dia vàrem arribar a l’Espluga del Francolí. Els responsables ens van fer una presentació del CdA, i ens van fer un taller d’introducció a l’Edat Mitjana, mitjançant una dinàmica molt divertida, després van realitzar construccions medievals amb diferents peces.

A la tarda vàrem visitar el Monestir de Santa Maria de Poblet ( monestir de l’ordre del Císter, fundat l’any 1150). Un impressionant conjunt arquitectònic que es troba entre els monestirs més grans d’Europa. Declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat, alberga una important comunitat monàstica que manté viva l’espiritualitat de l’indret.

El segon dia vam assistir al taller de tinta i escriptura medieval. Ens va permetre conèixer l’elaboració de tinta a partir de productes directament relacionats amb l’entorn immediat al monestir. També vam realitzar una pràctica d’escriptura amb plomí sobre pergamí. Ens va encantar veure tot el procés!

A la tarda vam jugar a jocs medievals organitzats per els responsables del Císter amb l’ajuda “teatral” dels mestres. Alguns dels jocs medievals van ser: relleus, carrera de sacs i llançament de sacs.

La Cova de la Font Major a l’Espluga de Francolí ens van impactar molt en tots els sentits! Són de les coves prehistòriques més llargues del món. És impressionant com et trasllades en el temps, dins d’aquelles coves. Molt recomanables de visitar.

L’últim dia vam visitar Montblanc i vam fer un joc de “Descoberta de Montblanc” dins del casc antic de la ciutat, on la seva impressionant història inunda el poble.

En definitiva, ens ha encantat aquest camp i hem après moltes coses!!!!

(Clica la imatge per veure les fotografies i vídeos)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>