L’institut

La SINS Cardener va ser creada oficialment el 2012, amb número de codi 08066322, a l’adreça C del Sol, 13, de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) amb el nom de Secció d’Institut Sant Joan de Vilatorrada. El 22 de juliol del 2013 any es va publicar la resolució ENS/1528/2013 de canvi de nomenclatura pel de Secció d’Institut Cardener (en endavant SINS Cardener).

La SINS Cardener, es localitza a la confluència dels carrers del Sol, Alzines i Montserrat, emplaçada on es trobava situada l’antiga Escola del Carme que al llarg dels anys ha estat també Escola Joncadella i Escola Ametllers. El centre té els seus orígens en un edifici de fa uns 40 anys que al llarg d’aquest temps ha anat creixent i renovant-se però mantenint alguns elements. Així disposa d’un espai d’esbarjo constituït per un pati polivalent i dos espais de bosc d’alzines i roures que es situen a la zona oest del centre. Voltant al pati tenim dos edificis d’aules i un edifici polivalent (antic menjador), que encabeix a més a més una cuina.

Un dels atractius del centre és la seva situació, al vell mig del poble, així com l’entorn natural, bosc d’alzines, que donen a la SINS una singularitat i unes possibilitats de treball a l’entorn del medi molt grans que es retroalimenta amb els plantejaments educatius d’aquest projecte. En definitiva un centre que per les seves característiques, la seva arquitectura i espais permet gaudir i que també permet, en bona mesura, dur l’aula fora de l’aula.