Participem en la campanaya #Ballem Lliures i Sense Por

Avui ens hem adherit a la campanya #BallemLliuresISensePor per avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música, que l’Institut Català de les Dones endega en el marc del Dia Internacional de les Dones. El resultat és una llista de reproducció d’Spotify amb totes les cançons proposades per la ciutadania, entitats i institucions.

L’objectiu és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música. En concret, la llista #BallemLliuresISensePor s’adreça a tothom per promoure:
un oci lliure de violències masclistes.
una cultura musical lliure de sexisme i discriminació
el reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical.

Tothom pot col·laborar a que aquesta llista creixi i proposar cançons a través de les xarxes socials per a ser-hi incloses. Només cal utilitzar #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. Les propostes seran filtrades ja que només hi poden haver a la llista temes que compleixin els següents requisits:
afavoreixen la visibilització de les dones com a artistes musicals.
tinguin lletres que fomentin l’empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes.
tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions.
tinguin un esperit festiu

La llista de partida conté ja una selecció de més de 100 temes on conflueixen una diversitat d’artistes catalanes, nacionals i internacionals. Moltes d’elles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen de les desigualtats de gènere així com de les violències masclistes. En aquest grup podem trobar temes de Sara Hebe, Ana Tijoux, Tremenda Jauría, Clara Peya, Maio o Tribade. D’altres cançons son d’artistes que més enllà de les lletres es reivindiquen com feministes o com a dones en una indústria masculinitzada, com podrien ser Bad Gyal, La Mala Rodríguez o Billie Eillish.
A la llista es pot trobar d’un gran ventall d’estils: rap, electrònica, pop, cançó d’autora, dance, rock o música llatina.

Esperem que com a membres de la comunitat educativa que formen part, ajudem a engreixar aquesta llista de reproducció feminista!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>