1r d’ESO. Visita a les mines de Bellmunt

captura-de-pantalla-2017-02-24-a-las-06-27-45Els alumnes de 1r d’ESO de l’institut van realitzar una visita el dijous 16 de febrer a les Mines de Bellmunt. L’experiència consistia en una visita guiada a la primera planta de la Mina Eugènia. Primerament ens van explicar a través d’un mural fotogràfic de l’època la situació de la pròpia mina, les colònies on vivien els treballadors a prop del poble i la mansió dels administradors. En unes vitrines podien observar-se els utensilis que utilitzaven i la indumentària que feien servir. Posteriorment vam passar a una altra sala on es mostrava un audiovisual que completava la visita amb les experiències i vivències que expliquen antics miners. Ens apropava al seu costat humà.

El més interessant, com s’ha dit anteriorment, va ser el recorregut que es va fer a la Mina Eugènia. A peu, que permetia endinsar-se fins a 35 m de profunditat i 700 m de galeries. Gràcies a una sèrie d’escenografies podien apreciar-se les diverses feines que duien a terme els miners per extreure el mineral de galena i transformar-lo, en els forns que havia en la superfície, en plom.

Agrair les explicacions dels monitors que ho van fer de forma extraordinària, així com l’ajuda i paciència que van mostrar amb nosaltres i la professionalitat que van tenir per ensenyar-nos-ho tot.

Va valdre la pena!!

Segurament no ens importaria tornar-ho a repetir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>