Tots Sants!

Per Tots Sants celebrem la Castanyada. A Catalunya la tradició mana menjar castanyes i fer Panallets. Així que aquesta setmana a la cuina he seguit la tradició elaborant uns deliciosos panallets de pinyons, de coco i d’ ametlla.

Espere’m que us agradin!

img_20161026_143752

Ingredients:

– 500 g d’Ametlla crua mòlta

– 400 g de Sucre

– 300 g de Patata o Moniato

– Ous

Preparació (la base és la mateixa pels diferents panellets):

Es bullen les patates (o moniatos) amb la pell. Un cop toves, s’escorren i es pelen. Es prepara un puré mentre encara són calentes, aixafant-les bé amb la forquilla. Es deixa refredar el puré completament. S’afegeix el sucre i l’ametlla mòlta , i es barreja bé amb la forquilla, fins que quedi ben uniforme. S’acaba d’amassar amb les mans  i es deixa reposar a la nevera .

A continuació es divideix la massa en 3 parts:

Panellets de coco: s’afegeix 100g de coco ratllat a la massa i es treballa bé amb les mans fins que quedi ben uniforme. Es van agafant boletes i se’ls hi dóna forma de piràmide amb els dits. Amb un pinzell, es pinta la part de dalt del panellet amb una mica de rovell d’ou batut.

Panellets d’ametlles: es fan barretes rectangulars (tipu croquetes) i es passen per la clara d’ou (batuda una mica). Es posen les ametlles en un plat (uns 250 g) i s’arrebossen els panellets. Es pinten amb un pinzell per la part de dalt amb una mica de rovell d’ou batut.

Panellets de pinyons: es fan boles i es passen per la clara d’ou (batuda una mica). Es posen els pinyons en un plat (uns 200 g) i s’arrebossen els panellets. S’ha de pressionar bastant perquè no caiguin i, si es veuen forats, es posen els pinyons individualment per tapar-los. Es pinten amb un pinzell per la part de dalt amb una mica de rovell d’ou batut.

Els panellets es posen a la safata del forn (amb paper de forn perquè no s’enganxin) abans de pintar-los. El forn ha d’estar molt calent (uns 225-250º) i es posen uns 15 minuts.

Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>