Ara ve Nadal
Ara ve Nadal, matarem el gall i a la tia Pepa li’n darem un tall Ara ve Nadal, matarem el porc i a la tia Pepa li’n darem un tros Caga tió, d’avellanes i torró la gallina a la pastera i el pollí a dalt del pi
|
Toca, toca Valentí.
Passen bous i vaques, gallines amb sabates galls amb sabatons. Correu, correu minyons que la tieta fa torrons
|
el vicari els ha tastat
diu que són un xic salats Ai, el cara, cara de pebrot Ai, el ruc. Ai, el porc Ai, el cara, cara de pebrot |
Nosaltres no matarem el gall però si que farem torrons de xocolata…
Ingredients per fer-ne una tauleta:
És preferible utilitzar xocolata fondant però nosaltres vam utilitzar xocolata normal.
125-150g tauleta de xocolata negra
125-150g tauleta de xocolata amb llet
50g de llard de porc o de cacau
60g de cereals d’ arròs inflat o ametlles, avellanes.. al gust
1 Motlle rectangular d’ alumini del mercadona. Es pot utilitzar qualsevol altre de silicona…
Preparació:
1)Trencar la xocolata a trossets i possar-la en un bol amb el llard de porc.
2) Fondre-la al microones 2 minuts a temperatura màxima. Un cop fora del microones remenar fins que no hi hagi grumolls. Si cal possar-la al microones una mica més ho fareu en tandes de no més de 20 segons, sinó es pot cremar la xocolata.
3) Quan la xocolata estigui ben desfeta i la barreja sigui homogènia hi afegirem l’ arròs inflat, ametlles… i ho remenarem una mica més.
4)Quan estigui tot ben integrat ho posarem en un motlle rectangular per a torrons o qualsevol altre. El posem al congelador o la nevera. Si el posem a la nevera no cal tapar-lo, l’ aneu vigilant fins que estigui dur. Si el poseu al congelador es solidificarà més ràpid però a als 20 minuts o mitja hora cal que el tapeu amb paper film transparent.
5) El desmotllem i ens el mengem!