En Gepetto, el Fuster de copa d’or

Hi havia una vegada un fuster a qui anomenaven senyor professor. Ell ensenyava l’ofici de fuster a l’alumnat, als quals transmetia tot seu saber.

Aquest professor va esdevenir per l’alumnat  l’exemple de l’artesà. Un dia, van llegir el llibre de Carlo Collodi, Pinotxo, i es van sentir tan identificats amb la història que van decidir passar del pla teòric de la lectura a la pràctica i van realitzar un titella amb l’ escenografia del taller del Gepetto, interpretant el Gepetto fabricant el titella del Pinotxo damunt  del banc de treball.

9fd383e8b9090de06d151e4610f67f2e

El passat  9 de maig, en el transcurs de les V Jornades de Biblioteques Escolars  de les comarques de Lleida, enguany al Teatre Municipal de l’Escorxador, vam exposar el nostre titella.

Va ser una jornada oberta a tota la comunitat educativa: alumnat, familiars i professorat. És la cloenda d’un projecte comú de lectura, “Projecte Alícia”, que s’ha realitzat en una vuitantena de centres educatius, els quals  han treballat diferents propostes sobre la lectura d’ Alicia al país de les meravelles, de Lewis Carroll  i, a la vegada, és també l’inici d’un nou projecte comú de lectura pel curs 2015-2016, Pinotxo, de Carlo Collodi ,  i tots aquells projectes, tasques, propostes i activitats que se’n despengen.

8fe85e99d4202b3e89f50ac4d07e7b9a

A més a més les jornades van tenir un  aire  lúdic-festiu amb la presentació de diferents projectes i activitats entre les quals hi havia un taller de maquillatge i caracterització dels personatges d’ Alicia al país de les meravelles,  on vam comptar amb la col·laboració de  les alumnes Yubitza veloz i Anna Maria Royo, del PFI de perruqueria i estètica, tutoritzades per les companyes Montse Boronat i Raquel Jordan.

També vam tenir la possibilitat de participar a la 1a marató de lectura  organitzada pel nostre institut , amb el suport de la cap d’estudis, Maria Jesús Martínez, i la inestimable col·laboració de la Carla i l’Arnau Dago, que en tot moment van estar disposats a ajudar i, gràcies als quals, tenim un reportatge fotogràfic de la jornada. Des d’aquest espai web els ho volem agrair, així com al professorat participant.

b5485915af8fd5bc95461a96f40b1863

El nostre institut , l’any passat, també va participar a les IV jornades amb el treball “Alicia a l’Horta” dels alumnes del PQPI d’auxiliar de Fusteria i instal·lació de mobles.

Gerad Dago i Lourdes Flotats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>