NÚRIA SALÁN al Templers

La presidenta de la societat catalana de la tecnologia, Núria Salán, ens va visitar el dilluns 19 de Març i va fer una xerrada a les i els alumnes de ESO amb l’objectiu de trencar estereotips i apropar el món tecnològic a grans i petits, homes i dones.

Va fer un repàs històric de com les dones de ciències i, sobretot, de tecnologia han tingut molt poca visibilitat al llarg de la història. Comença explicant quan es van instal·lar les universitats a Europa, a Espanya, a Catalunya i quan hi van arribar les primeres dones. Quin va ser el context, com les va rebre la societat quan van veure que dones havien gosat estudiar allò que no era per elles. Fent una reivindicació de la invisibilitat que ha tingut el talent femení, els invents que són coneguts internacionalment però que ningú sap que hi ha una dona darrera perquè es dona per fet que això ho ha inventat un home.

Per posar un exemple, ara ja sabem que….El wi-fi el va inventar una dona!

 

 

 

 

 

 

 

Gràcies Núria!

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>