Per què recomano tant el llibre “Aristóteles y Dante descubren los secretos del mundo”? (article d’opinió)

Escrit per Violeta Martínez

“Aristóteles y Dante descubren los secretos del mundo” és el meu llibre preferit. Està escrit per Benjamin Alire Sáenz i malgrat que ho sembli pel títol, no parla dels famosos filòsofs. 

Els fets de la novel·la passen als anys 80 al sud dels Estats Units, concretament en un petit poble, on viu una família mexicana, la de l’Aristóteles (o Ari), el qual és el protagonista.

La trama se centra a narrar l’amistat entre dos adolescents de caràcters diferents: Ari, un noi molt introvertit, i Dante, transparent i expressiu, que, segons l’Ari, té la capacitat de fer amics a qualsevol lloc. Aquesta acció va acompanyada de les històries personals de cada personatge, que són molt emotives.

Aquest llibre l’he llegit, perquè el vaig intercanviar amb el meu cosí, a qui en vaig deixar un de meu. És a dir, vull dir que no tenia ni idea de què anava, i crec que aquesta va ser la raó per què em va agradar tant.

Mentre avançava la història, anava endinsant-me en el món en el qual vivien els personatges. Just aquest fet és el que penso que ha de provocar un llibre: imaginar-te bé la vida dels protagonistes. Tant va ser així, que em vaig emocionar unes quantes vegades fins al nivell que em van caure les llàgrimes. 

També em va agradar molt la manera com narra la vida, perquè tot ho explica des del cor. Fins i tot el títol, que aparentment no té gaire relació amb el que s’explica a dins, acaba formant part d’una conclusió dels protagonistes.

El llibre tracta temes molt profunds, com ara la guerra i les conseqüències psicològiques dels qui la pateixen. I és així perquè  el pare de l’Ari lluita a la guerra de Vietnam.

D’altra banda, ens assabentem que el germà de l’Ari és a la presó. Aquest tema també es tracta amb profunditat perquè l’Ari no el coneix i sempre hi busca un referent.

Per acabar, espero que amb el que heu sabut del llibre a partir del meu article, us hagin entrat ganes de llegir-lo, perquè us ben asseguro que val molt la pena. Us agradarà!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>