“El feminisme és una qüestió d’educació”

Article d'opinió escrit per Gisèle Cartró i Paula Torralba



Entrevistem el psicopedagog de l’institut Baix a mar Jose Manuel Mera de la Torre, que ens parla sobre la revolució feminista

El feminisme és un moviment social i polític que busca la igualtat de gèneres i que neix arran de l’opressió, dominació, i explotació que les dones pateixen.

Tot i que en el 2018 es van obrir les portes del que semblava el començament d’una revolució, podem afirmar que és el 2019 el que s’alça com l’any del feminisme. Així que… això va de modes?

Ho hem volgut comentar amb el psicopedagog del nostre centre, Jose Manuel Mera de la Torre, el qual ens ha contestat: “El feminisme és una transformació de la societat”. Es refereix a la nostra evolució com a persones: més cultes, amb nous valors i més coneixements. Afegeix que “el feminisme és una forma de vida, un pensament arrelat entre les persones que tenen capacitats més altes”.

Segons el nostre parer, el feminisme és un moviment necessari ja que només cal encendre la televisió o obrir les pàgines d’un diari per adonar-nos de la realitat: coresponsabilitat a la llar, conciliació familiar, micromasclismes, bretxa salarial, violència de gènere, assetjament sexual, patriarcat cultural…

Hem après a viure normalitzant la desigualtat de gènere en la nostra societat i sembla que després de la càrrega mediàtica que desperta el feminisme, s’hi comença a fer front. Proposar esdeveniments i projectes feministes ajuda, però el millor seria canviar ments i crear consciències;  aconseguir realment que la població interioritzi el significat del concepte.

Per continuar, Jose Manuel Mera de la Torre ressalta que en la política actual segueix havent-hi molt de masclisme i opina que el feminisme no es una qüestió entre dones i homes sinó un fet social basat en l’educació.

En conclusió, pensem que hem de continuar lluitant perquè la igualtat és l’únic camí possible, fins que arribi el dia en què, per exemple, celebrar el Dia de la Dona no tingui sentit. Dit amb altres paraules, hi haurà un 8 de març en què homes i dones gaudiran dels mateixos drets i deures.

Malauradament encara estem lluny de aconseguir-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>