XERRADA A 4t ESO D – LA SIDA

Aquest segon trimestre, als cursos de 4t d’ESO s’han fet una sèrie de xerrades sobre la SIDA. El passat 29 de març, la xerrada es va fer per als alumnes de 4t d’ESO D i la va fer una noia anomenada Carol.

Aquesta noia va explicar la diferència entre el VIH i la SIDA, així com les formes de transmissió que poden ser diverses.
També ens va explicar que ajuden persones drogoaddictes per tal de minimitzar el màxim possible la transmissió de malalties, de manera que van amb una mena de caravana a diferents ciutats, als barris amb major risc i duen xeringues noves per tal que els drogodependents no hagin d’utilitzar xeringues ja usades. Aquestes persones també poden punxar-se en aquesta caravana sota la supervisió dels assistents de la Creu Roja. A vegades, a aquests llocs també hi ha la presència dels Mossos d’Esquadra per tal de vetllar per la integritat de tothom.

La Carol, també ens va explicar que hi havia com una mena de cases d’acollida on hi podien anar persones sense sostre que, molts cops, aquestes persones tenen problemes amb les drogues o l’alcohol i, allí, a les cases d’acollida, a banda de donar-los aixoplug i aliments també se’ls proporciona ajuda per tal de rehabilitar-se. En aquests llocs, aquestes persones també tenen la possibilitat d’estudiar i redreçar la seva vida.

Per acabar, la xerrada va concloure amb una classe pràctica. La noia va portar preservatius, tant masculins com femenins, perquè coneguéssim com són i vam haver de posar preservatius en uns penes de plàstic.
Ah! I ens van regalar preservatius perquè hem de ser conscients que la precaució en les relacions sexuals és molt important per tal de prevenir malalties i embarassos.

Clàudia Gómez, 4t ESO D