UN “TASTET” D’ART I D’HISTÒRIA: SORTIDA AL MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA

Dimecres 12 de juny de 2019, els alumnes de 3r i 4t d’ESO i de 1r de batxillerat de la matèria “Història del Món Contemporani”, acompanyats dels respectius professors, vam fer una sortida a Barcelona per visitar el MNAC. Al museu vam poder veure obres pictòriques i escultòriques  d’estils molt diversos: romànic, gòtic, modernista…i obres d’autors coneguts com Picasso, Ramon Casas, Rusiñol, Fortuny…i altres menys coneguts, però igual d’interessants i també les famoses pintures romàniques de la Vall de Boí, com el Pantocrator de Sant Climent de Taüll.

El museu està ubicat al Palau Nacional, construït amb motiu de l’exposició Universal de 1929 que es va celebrar a Barcelona, i des del qual es pot observar tota la zona que es va reformar per l’ocasió, les torres venecianes, els pavellons firals, les columnes de Puig i Cadafalch, la font màgica… i que va constituir una gran aportació a la ciutat.

Tot plegat va ser un “tastet” perquè hi ha molta més història i molt més art que ens va quedar pendent per una altra ocasió. Hi tornarem segur!!!

Activitat organitzada pel departament de Ciències Socials