OLIMPÍADA DE BIOLOGIA

Tres penedesencs, guanyadors de l’Olimpíada de Biologia

Francesc Xavier Capella i Guillem Sans estudien a l’institut de l’Arboç i Marina López, a l’institut Andreu Nin del Vendrell.

Diari de Tarragona

Francesc Xavier Capella i Guillem Sans, de l’institut de l’Arboç del Penedès, i Marina López, de l’institut Andreu Nin del Vendrell, han estat, per aquest ordre, els tres primers classificats de la prova teòrica de l’Olimpíada de Biologia a la seu de Tarragona.

Van participar a l’Olimpíada 83 alumnes de 26 centres de secundària de les comarques de Tarragona, que va tenir lloc el dissabte 3 de febrer a la Facultat de Química al campus Sescelades, organitzada pel professorat del Departament de Bioquímica i Biotecnologia.

Al llarg del matí, a més de fer la prova, els assistents van poder prendre part en activitats organitzades per les facultats de Química i d’Enologia: el taller “Els sentits i les molècules del vi”, que va conduir Antoni Sànchez i va incloure un petit tast de vins, per al professorat i acompanyants; i la xerrada d’informació sobre els graus de Biociències ofertats a la URV, per a tothom.

L’Olimpíada de Biologia té l’objectiu d’estimular i implicar els estudiants de segon curs de batxillerat en la temàtica de la Biologia.

Consisteix en una prova teòrica, que es va fer de forma simultània a cinc universitats de Catalunya el mateix dia, i una prova pràctica que es farà el proper 7 de febrer a la Universitat de Barcelona en la que podran participar els 20 millors classificats de tota Catalunya de la prova teòrica.

Els resultats dels guanyadors i finalistes, així com el lliurament de premis d’aquesta edició, es notificaran en un acte solemne el 16 de febrer a les 19 hores a la seu de l’lnstitut d’Estudis Catalans.