L’ALUMNAT DE 1r ESO AL BOSC DE POBLET

L’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut Andreu Nin ha gaudit d’unes activitats amb el Camp d’Aprenentatge dels Monestirs del Cister al bosc de Poblet. En mig d’un alzinar madur han observat als petits invertebrats: escarabats, dípters, aràcnids, etc. Aquests minúsculs éssers vius tenen un paper molt important a la natura especialment en la descomposició dels arbres morts. S’han posat a la pell d’un escanyapolls, que tot i ser l’escarabat més gran d’Europa no sobrepassa els 10 cm, per poder observar el bosc.

Paranys de caiguda i paranys aeris els han servit per fer una petita captura d’aquests animalons i després els han pogut observar a través de les lupes binoculars en el taller. Ulls amb molts ocels, dues o quatre ales, 6 o 8 potes o bé mil potes. Tots els artròpodes han tingut cabuda.

Aquest curs els alumnes de primer han descobert un magnífic paratge, l’han estudiat i han observat els petits animalons que hi habiten. Han gaudit d’un aprenentatge lluny de les aules amb un temps magnífic!.