QUÍMICA A LA CUINA!

El passat dimecres 13 de Desembre, els alumnes de l’optativa de Física i Química de 4t, vam tenir l’oportunitat de gaudir al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili, d’un taller de “Química a la cuina”, acompanyats per Joan Crusells i Paula Ortega.

El taller va estar dividit en tres parts:

  • Primer, ens van fer una xerrada  breu sobre els esdeveniments més importants de la Química: la història, personatges destacats, sortides laborals…, per encaminar-nos una mica de cara al nostre futur.
  • Després d’un descans a la cantina del recinte, vam anar a una aula on vam gaudir d’una esplèndida xerrada sobre “Química a la cuina” dirigida per Carme Aguilar. On personalment em va anar bé per fer un recull d’informació per al nostre PREC, que tracta sobre això mateix.
  • El tercer i últim esdeveniment que vam dur a terme, va ser la pràctica, on vam poder visualitzar i experimentar diferents experiments… alguns dels quals van ser: esferificacions, caramel·lització, mètodes de conserva dels aliments…, etc.

Amb aquesta sortida concloem que la cuina és un gran laboratori d’aromes i sabors on nosaltres mateixos som els científics! La ciència i la cuina van juntes de la mà.

SOFIA M. LÓPEZ 4t A

Si voleu veure més fotos aquí