TALLER DE CREACIÓ DE PIZZES AMB ELS ALUMNES D’EMPRENEDORIA 

TALLER DE CREACIÓ DE PIZZES AMB ELS ALUMNES D’EMPRENEDORIA

Els alumnes de l’optativa d’Emprenedoria de tercer d’ESO realitzen un taller de creació de pizzes, tot seguint les instruccions següents:
Avui estàs davant d’un repte majúscul, ets el nou propietari d’una pizzeria tradicional italiana ubicada al centre del Vendrell, malauradament, no saps fer ni una pizza margarita. Però les teves ganes de triomfar a la vida no són un obstacle i estàs decidit a emprendre aquesta aventura amb tota l’empenta possible.
🍕 Crea la teva pizza individual (treball en grup).
💡 Aporta una idea innovadora o procés d’innovació tècnica (treball en grup).
📠 Envasa la teva pizza al buit i fes una etiqueta de comercialització de producte (treball en grup).
📝 Elabora la documentació tècnica del teu restaurant (treball individual).
📦 Dissenya l’etiqueta comercial i l’envàs del producte. (treball individual).
🗑️ Garanteix la higiene i la seguretat alimentària (mans netes, gestió de residus, etc.) (treball individual).
✅ Digues quines habilitats emprenedores has desenvolupat en aquesta pràctica (treball individual).

Com si d’un restaurant es tractés, els alumnes havien de treballar de manera eficaç i eficient per a confeccionar la seva pizza creativa. Malauradament, el primer dia, la pràctica no va reeixir i només van poder crear en 2 hores de treball la massa de la pizza.

Tot i aquest contratemps, a la segona sessió repetim la pràctica i ja, des des bon inici els alumnes agafen la dinàmica de treball adequada. De manera seriosa, el grup-classe realitza, pas a pas, les seves pizzes en el temps assignat donant el seu toc particular a cada elaboració.
En una altra sessió de treball, s’enfronten a un nou repte amb la confecció de diferents documents tècnics habituals en sector de la restauració com són la confecció d’un escandall, una fitxa tècnica de producció així com el disseny de l’envàs i l’etiqueta de comercialització de producte.
Tot plegat, ens ha permès apropar-nos a una pràctica professionalitzadora dins d’un espai de temps i recursos limitat. Bé, com la vida mateixa en un sector professional amb dificultats evidents i que necessita suport, empatia i comprensió.
Agraïm al professor Victor Franquet la seva iniciativa emprenedora i dedicació.
Departament de Ciències Socials