Àmbit Autonomia i independència

El nostre àmbit és autonomia i independència. L’autonomia es refereix al conjunt d’habilitats que té cada persona per fer les seves eleccions pròpies, prendre decisions i responsabilitzar-se de les conseqüències. La independència és quan una persona participa activament en la vida de la seva comunitat. Una persona que és independent és aquella en la qual les persones són propietàries dels seus actes i decideixen el que volen i el que no volen fer.

L’àmbit d’autonomia i independència és molt important, ja que a la vida no ha de dependre mai de ningú. 

Algunes dones que tenen relació amb l’autonomia i la independència han fet vàries accions com per exemple:

Ser un exemple de la recerca de la independència. Durant els anys que va donar classes va desenvolupar els valors que anava buscant durant la seva vida  (la racionalitat i el respecte). Va aconseguir conscienciar a les dones, però especialment al les generacions que estaven per venir.

Obrir camins a moltes dones perquè s’animessin a ocupar càrrecs importants de política.

Co-fundar un centre anomenat “Women’s media center” amb l’ objectiu de fer visibles a les dones en els medis de comunicació.

No ser esclavitzada per ningun del seus homes.

Recollir un premi a “Dona de l’Any”, reconeix el treball que feien les dones en el món del cinema. També confessa que havia estat víctima d’assetjament sexual del qui va esdevenir el seu marit. Des d’aquell moment va decidir guiar-se per les seves professions com cantant, actriu i dissenyadora de moda. 

Escriure un llibre autobiogràfic anomenat “La campana de cristal” explicant la seva vida tenint depressió, inestabilitat emocional  i complint els desitjos del seu home. 

Destacar pel seu lideratge de les lluites socials en l’àmbit nacional i internacional. El 12 de febrer de 2007, va anunciar que es postulava en les eleccions presidencials de Guatemala del 2007, va quedar en cinquè lloc amb un 3,09%. El 7 de maig de 2011 la van proclamar com a candidata presidencial per a les eleccions presidencials de l’11 de setembre de 2011 al Front Ampli de Guatemala.

En el camí de la independència i d’autonomia ens queda molt per recórrer especialment en el de la independència, ja que avui en dia hi han molts homes que no deixen a les seves dones fer les coses soles.

Visualitzem les seves dedicacions mirant les accions que han realitzat, les coses que han fet… per exemple, les cançons que han composat, els llibres que han escrit, centres que han fundat…

Marc Bach, Ivet Heredia, Joan Prat, Azael Aranda, Berta Santacana, Maria Pintó, Pol Vico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>