Músiques a l’olivera

Música és una paraula de mil significats. Per això ens agrada pensar en músiques tan diverses com les persones que les fan i com el món que les escolta.  

Hi ha músiques que ens ajuden a dir qui som, a explicar com som. D’altres canvien com sentim el món que ens envolta, com el vivim… Músiques que ens ofereixen formes de viure i de conviure, de fer sentir la nostra veu, de ser escoltats i de formar part de la comunitat. 

Fa més d’un segle el jazz va donar veu als fills dels esclaus afroamericans i va oferir una forma de fer música en la que tothom està convidat a fer sentir la seva veu, a explicar la seva història, a escoltar i a ser escoltat. 

Durant el mes de maig i juny, amb música i poesia, seguint els models del blues i el jazz, els alumnes de primer i segon d’ESO faran sentir la seva veu, amb un missatge d’igualtat i solidaritat amb les persones refugiades. 

Nou web “Tria educativa”

Us volem informar que s’ha posat en marxa el nou web temàtic triaeducativa.gencat.cat, que neix amb un objectiu principal: oferir informació de qualitat i actualitzada als nois i noies que acaben l’ESO i han de decidir quina formació s’ajusta més als seus interessos i a la posterior sortida laboral.

El portal inclou les fitxes actualitzades de tots els estudis.  A més, hi trobareu vídeos explicatius sobre els diferents estudis, podcasts sobre temes diversos (proves d’accés a ensenyaments d’arts escèniques i esportius, novetats del proper curs, recomanacions per fer un bon treball de recerca…), un desplegable descarregable que reuneix tota la informació sintetitzada sobre l’oferta formativa, i molts altres materials.

Canviem els noms per canviar molt més!


Conscients de la importància de crear referents femenins entre el nostre alumnat per tal de promoure la igualtat d’oportunitats, des del Departament d’STEM, hem decidit renombrar els tallers i laboratoris de l’institut amb el nom d’una científica o tecnòloga.

Nou taller per a famílies

Joan Barrero, tècnic de prevenció en el consum de drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat Galzeran, ens proposa un taller participatiu dirigit a pares i mares, amb l’objectiu de reflexionar sobre l’ús de substàncies legals i il·legals entre adolescents i joves i el seu acompanyament familiar.

Mortal Kombat

Projecte de 4t d’ESO, que vàrem treballar cap al final del primer trimestre, amb l’objectiu principal d’aprendre eines per editar vídeos i coneixer diferents aspectes del món del cinema. I aprofitant la pandèmia que els nostres alumnes poguessin comunicar als seus iguals que hem de… Llegeix més»

Fem meteorologia

L’alumnat de 1r d’ESO, a Projectes, està treballant el temps atmosfèric, fent lectures de moltes de les variables, mitjançant dues estacions meteorològiques, digital i analògica, que ens ha cedit el cesire. Faran prediccions del temps i documentals de diversos fenòmens meteorològics.
Estem contents perquè serà una activitat que tindrà continuïtat gràcies a PCE Iberica S.L. que ens farà donació d’una estació digital nova de trinca.
L’institut ple de dones i homes del temps! Noves vocacions.