Porteu les piles gastades al SiX

Dins del projecte de centre Sostenibilitat i Xarxa ens hem apuntat al Projecte Apilo. Missió final: el reciclatge de les piles.

Aquest dimecres, els alumnes de primer han gaudit de la xerrada de l’Albert, membre del projecte que ens ha deixat ben clara la nostra responsabilitat en el planeta i la missió que tenim: Reduir, Reciclar i Reutilitzar. Hem après moltes coses i ha compartit curiositats i idees interessants. Ara reconeixem, per exemple, els diferents tipus de piles i sabem que aquestes contaminen moltíssim perquè estan fetes per materials tòxics, com el mercuri. Després de les explicacions, hem fet un taller on hem encès una bombeta amb una llimona, un clau i una moneda. Ens ha servit per reflexionar sobre les alternatives per generar electricitat. Ha estat sorprenent!!!

Mentre la tecnologia no avanci haurem d’intentar buscar alternatives a les piles o utilitzar les recarregables. Si en tenim de gastades: les podrem portar al SiX i les enviarem al planeta reciclatge. Fem una crida, doncs, perquè porteu al centre totes aquelles piles que tingueu per casa que ja no feu servir. Participarem en un concurs on competirem amb altres centres de Catalunya, que ja porten temps apilant piles. I sobretot crearem l’hàbit de reciclar aquest material per un món més sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>