Ruta modernista aula d’acollida 2021

El dia 10 de maig vam fer una ruta per la Barcelona modernista. Aquesta sortida va ser possible gràcies al suport de l’AMPA, que va sufragar les despeses de l’activitat i els hi estem molt agraïts!!!
La guia ens va portar per un recorregut que anava des de l’Arc del triomf fins a la Pedrera – Casa Milà.Vam començar l’itinerari passant per carrers que en temps de la Revolució Industrial havien estat ampliats, ja que eren molt estrets i la higiene brillava per la seva absència. En alguns edificis ens va ensenyar a identificar si les façanes havien estat remodelades o no. També vam observar el Palau de la Música i ens hi ens va mostrar les característiques més representatives de l’art de Lluís Domènech i Muntaner.
Després vam arribar a Passeig de Gràcia i aquí ens va ensenyar que per totes bandes hi havia ratpenats perquè tenen molta importància a la història de l’escut de Barcelona. Sobre l’art, ens va dir que totes les decoracions del edificis del Passeig de Gràcia fets per Gaudí estaven inspirades en la natura. A més, aquest arquitecte va destacar molt perquè no seguia les idees del Modernisme, sinó que tot ho feia a la seva manera. Un exemple és la Casa Batlló, que té des de balcons inspirats en calaveres i flors fins a un gran ratpenat en tot l’ample de la façana.
A continuació vam visitar La Pedrera i el museu que hi havia dins. Aquí ens va explicar breument la biografia de Gaudí, vam veure diferents elements de la naturalesa en què es va inspirar, com per exemple per dissenyar les llosetes de Passeig de Gràcia, en què va pensar en estrelles marines, cargols i algues.
Finalment vam veure com vivien les persones en aquells temps.
Aquesta sortida ens ha agradat moltíssim perquè hem pogut aprendre més sobre la cultura catalana i entendre l’arribada de l’art modernista a Barcelona.