23ena Setmana de la Ciència

Del 9 al 18 de novembre

Nacions Unides proclama 2019 com l’any internacional de la taula periòdica dels elements químics.

D’aquesta manera, l’ONU ha volgut reconèixer la necessitat de desenvolupar una creixent consciència global sobre el paper clau que juga la química en el desenvolupament sostenible, en proporcionar importants solucions a desafiaments globals com ara l’energia, l’alimentació, la salut o l’educació, entre d’altres.

La commemoració, coincideix amb el 150 aniversari del descobriment del Sistema Periòdic per Dmitri Mendeleiev en 1869. El desenvolupament de la Taula Periòdica dels Elements és considerat com un dels assoliments més significatius de la Ciència, que vincula estretament diferents camps de coneixement com l’Astronomia, la Química, la Física, la Biologia i altres ciències naturals. Es tracta d’una eina única que permet als científics predir l’aparença i les propietats de la matèria a la Terra i en l’Univers.

Per celebrar la setmana de la ciència d’aquest curs 18/19, entre tots els alumnes del centre, hem fet un petit homenatge a tots els científics que han contribuït a la classificació i organització en forma de taula dels diferents elements químics coneguts. Hem construït la nostra pròpia taula i hem estudiat com  aquests elements formen part de la nostra vida quotidiana.

Mireu que bé ens ha quedat!