Taller de poesia escènica

Avui al matí, durant dues hores, alguns alumnes de 2n d’ESO han pogut gaudir de la poesia de manera diferent a la qual estan habituats. Sota la constatació que el teatre parteix del joc i del treball en equip, i amb l’ajut de l’Eva i l’Albert ―membres de la companyia teatral La Decimonònica―, els participants han descobert què és la poesia escènica.

Juntament amb altres alumnes del mateix curs de l’INS Ramon de la Torre, i després de fer un debat, els joves han arribat a la conclusió que la poesia no sempre rima, que a vegades està escrita en prosa, que altres cops no s’utilitza el llenguatge escrit perquè aquest és visual… I a partir d’aquí ha començat el taller.

Primerament els actors han fet una mostra d’aquest gènere i després han guiat l’alumnat en l’elaboració de les seves creacions. Amb pocs més recursos que l’escenari de Cal Maiam, els llums controlats per ells mateixos i material divers (cartolines, teles, fulles d’arbre…), els alumnes han interpretat diferents haikus ―composicions breus d’origen japonès de tres versos de 5, 7 i 5 síl·labes― davant la resta de companys/es i docents acompanyants.

Cal mencionar que entre poema i poema s’ha seguit el codi dels 3 timbres, utilitzat habitualment als teatres per indicar als espectadors que s’acaba el temps de descans i comença novament l’espectacle.

Una jornada d’allò més divertida!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>