Setmana de la Ciència

Les alumnes de 1r i 2n de batxillerat científic hem participat des de la matèria de Biologia i des de l’optativa de biomedicina, a la conferència organitzada per l’ Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona (BIST)
Sota el títol:” Es poden fer medicaments a mida? Què és la medicina de precisió?”, joves investigadores de centres BIST ens han explicat projectes de recerca bàsica molt interessants que contribuiran en un futur a fer una medicina  de precisió que  aconsegueixi un tractament ajustat per a  cada persona i en el moment adequat.
L’Alba Herrero Gómez, de l’ Institut de bioenginyeria de Catalunya (IBEC), ens va explicar què és la imatge molecular i com es pot utilitzar per veure què fa cada cos  i cada tipus cel.lular amb els medicaments que prenem. El Xavier Hernández Alias, del Centre de Regulació Genòmica (CRG), ens va parlar de l’ús del big data en Biologia i de com estudiant el nostre material genètic es poden dissenyar teràpies personalitzades. I l’Eduard Masvidal Codina, de l’ Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), ens va ensenyar aparells mèdics fets a partir de nous materials com el grafè.
La sessió va ser moderada per l’ Elena Meléndez, responsable dels programes d’educació a l’ Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) que va facilitar la comunicació dels investigadors i els va fer arribar les preguntes dels nois i noies a través del xat.
Si esteu interessats podeu veure la conferència completa a través de youtube en aquest enllaç
Autor/a: Montse Laguarda