L’alumne Josep Juanós guanya la fase local de la IX Olimpíada de Geografia

El passat dimarts 20 de març, el nostre centre va participar en la present edició de les Olimpíades de Geografia, organitzada com sempre per la URV a la Facultat de Geografia i Turisme de Vilaseca.

Aquest any van ser tres els nostres alumnes de 2n de Batxillerat participants en la Fase Local, i l’INS Terra Alta va obtenir un resultat realment admirable tant a nivell individual, gràcies a la victòria de Josep Juanós, com a nivell de centre, ja que el nostre institut va quedar en un meritori segon lloc. A part dels premis merescudíssims, és un orgull que un dels nostres alumnes ens representi en la Fase Estatal. Aquesta tindrà lloc els propers dies 13 i 14 d’abril a la mateixa Vilaseca i hi participaran els alumnes guanyadors de la Fase Local de les distintes facultats de Geografia de l’estat.

Per als nostres alumnes participants: moltíssimes felicitats!!

Diari digital de la Universitat Rovira i Virgili: L’estudiant Josep Juanós ha estat el guanyador del primer premi de la fase local de la Olimpíada de Geografia del curs 2017-18, que és un ajut de matrícula de fins a 1.500€ per matricular-se el curs 2018-2019 a primer curs de qualsevol ensenyament de grau de la URV. Xavier Company i Arnau Pallàs han quedat en segon i tercer lloc, respectivament. Els tres primers classificats participaran a la Fase Estatal de la IX Olimpíada de Geografia, que tindrà lloc a la mateixa Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat els dies 13 i 14 d’abril, on participaran els guanyadors de les diferents fases locals.

Enguany, per sisè cop consecutiu, el Departament de Geografia de la URV, en col·laboració del Col·legi de Geògrafs de Catalunya, ha organitzat al districte universitari tarragoní l’Olimpíada de Geografia. El matí del 20 de març han participat a les proves 95 estudiants de segon de Batxillerat de 23 centres educatius: 2 de l’Alt Camp, 6 del Baix Camp, 1 del Baix Ebre, 2 del Baix Penedès, 1 del Garraf i 10 del Tarragonès i 1 de la Terra Alta. El guanyador, Josep Juanós, és precisament de l’Institut Terra Alta, mentre que Xavier Company és de l’Institut Tarragona i Arnau Pallàs, de l’Institut Martí i Franquès, també de Tarragona.

La prova va constar de 50 preguntes d’opció múltiple, en les quals podien incorporar gràfics, fotografies i cartografia, i va tenir una durada de 45 minuts. El programa de continguts es basa en el temari de segon de Batxillerat i en aspectes vinculats al mateix. Després de la prova i la pausa per esmorzar, els joves participants es van poder informar sobre els estudis de Geografia que ofereix la URV i les sortides professionals que possibiliten en una xerrada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>