Descobrint els escenaris d’Història de la mà esquerra

Dilluns 20 de maig, els alumnes de batxillerat de Ciències de la Terra i de 4t d’ESO de Llengua Catalana, van atansar-se a Mequinensa a passejar per les restes dels vells carrers de lapoblació que va ser enderrocada i sepultada sota les aigües del pantà de Mequinensa a mitjans del segle XX. Els alumnes hi van recrear, a través de la lectura de fragments de l’obra de Moncada, espais i records dels vells habitants de la vila que l’escriptor mequinensà va immortalitzar en la seua obra.

El matí el van completar amb la visita al Museu d’Història, especialment a l’espai dedicat a Jesús Moncada. I al Museu de la Mina, més de 1000 metres de galeries subterrànies que recorden la vida i les condicions de treball dels miners , així com les diferents  tècniques d’extracció d’aquell mineral que els vells llaüts transportaven riu avall.

Una activitat que va donar vida a la lectura de l’obra de l’autor Jesús Moncada que els estudiants havien llegit prèviament a classe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>