PINTEM EL ROMÀNIC AMB ELS ALUMNES DE PRIMÀRIA

Un grup d’alumnes de 3r ESO, que havien treballat a l’aula l’edat mitjana, en començar el curs reben un encàrrec: hauran d’explicar a nois de primària les pintures murals de l’església romànica del seu poble,  i junts en pintaran les escenes més suggerents, per fer-se càrrec dels colors que hi predominen, de la bellesa del traç de les imatges i dels mitjans amb què treballaven els mestres pintors de l’època.

La tasca suposa un repte que afecta alumnes i professors: a la nostra comunitat educativa gairebé ningú coneix la vàlua del tresor que tenim a 500 metres de l’institut i aquesta dificultat ens obliga a tirar mà de tota mena de recursos i contactes. Gràcies al suport d’Alícia Garcia, de l’arxiu,  i amb la complicitat de mossèn Mario Jurado, de la nostra parròquia, s’ha fet posible aquesta acció d’aprenentatge servei de difusió del patrimoni local, que hem compartit amb els alumnes de 5è de primària i de l’escola Polinyà i de l’escola Pere Calders.

Gràcies a tots per la vostra participació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>