INTERCANVI AMB GRENOBLE

Em dic Helena Rodríguez i sóc l’alumne que ha fet l’intercanvi a Grénoble enguany. M’agradaria explicar-vos la meva experiència.

Vaig fer l’intercanvi en un poble anomenat Hauterives al costat de Lyon, no era un poble massa gran però em van encantar els paisatges de camp que es podien veure al voltant de la casa així com la familiaritat entre els habitants del poble.

Jo pensava que em seria difícil comprendre i seguir les classes, em vaig sorprendre,  ja que al final no ha estat així, no costa tant l’adaptació i poc a poc te n’adones de que entens millor els continguts, de que pots seguir les classes en francès. Gràcies a aquesta estada he après molta fonètica la qual cosa ha millorat la meva pronuncia i també el meu nivell d’escriptura.

Una vegada dit això, m’agradaria transmetre que aquesta experiència és inoblidable, si pogués la repetiria més vegades durant la meva vida, ja que és enriquidora: aprens la cultura i la llengua del país. Poc a poc et familiaritzes amb la llengua i quan veus que et comprenen quan parles i que et pots comunicar et sens super bé ! Arriba un moment on ja pots defensar les teves idees en francès !

Em sento molt afortunada d’haver pogut viure aquesta experiència i sobretot d’haver-la gaudit tant, m’ha fet veure la vida sota un altre punt de vista. Aquest viatge m’ha fet aprendre i gaudir  a la vegada. Per tots aquests motius recomano moltíssim l’experiència i m’encantaria que es continués fent durant molts anys.