RUTES DE L’EXILI

    El dia 13 de febrer les noies i els nois de segon de batxillerat van realitzar una sortida a la Jonquera. Desprès d’una visita guiada al Museu de l’Exili les i els alumnes es van poder endinsar en una ruta encaminada a conèixer els ítems més importants de l’exili.

Una de les parades obligatòries va ser la Mina Canta, mina que fou l’amagatall de moltes obres d’art que sortiren del nostre país. La ruta seguí pel poble de la Vajol reconstruint les passes de les principals autoritats polítiques republicanes i representants del món intel·lectual, les quals van haver de seguir pujant pel camí del Coll del Lli fins a la frontera amb França.

Aquesta sortida té per objectiu adquirir coneixements de la nostra recent història, posar en valor la tasca del govern republicà, pioner en el disseny d’un important pla d’actuació per salvaguardar el patrimoni artístic. Al mateix temps aquesta experiència serveix per experimentar sensacions i proximitat amb el moment històric estudiat.

Departament de ciències socials

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>