HORARI INICI DE CURS

El proper dia 13 de setembre els alumnes s’incorporaran al centre seguint el següent horari:

  • 1r ESO: De 8 a 11 h els alumnes romandran a l’aula amb el tutor/a. A partir de les 11.30 h seguiran el seu horari.
  • De 2n ESO a 2n Batxillerat: De 8 a 10 h els alumnes romandran a l’aula amb el tutor/a. A partir de les 11.30 h seguiran el seu horari.

RESGUARD PAGAMENT LLIBRES DIGITALS

Fins al 16 de juliol es pot portar el resguard del pagament dels llibres digitals a la consergeria del centre.

Si al fer el pagament de les llicències digitals us demana un codi, heu de posar:

CODI ENTITAT BANCÀRIA: 0548580

ENTREGA D’ORLES 4T D’ESO I 2N BATXILLERAT

I anem sumant … un any especial, una celebració diferent.

Us deixem amb algunes de les imatges de la cerimònia d’entrega d’orles a l’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat: felicitats a tots i a totes i… molta sort en el vostre nou camí!

I també us deixem l’enllaç del vídeo publicat per La Plana Ràdio 😉 :

CANGUR 2021: RESULTATS EXCEL·LENTS!

Després de molts dies d’espera, per fi han arribat els resultats!

Felicitats a tots els alumnes que han participat i, en especial, als 11 que han quedat situats dintre del primer 6% (1 de 1r ESO, 6 de 2n ESO, 3 de 3r ESO i 1 de 4t ESO).

Entre ells tenim un premi Pòdium (Arnau Fabra Barceló, 2n ESO) i una menció honorífica (Fangjun Hu, 2n ESO).

Felicitats a tots els participants!!!!

APADRINEM EL NOSTRE TERRITORI

Amb l’objectiu de fomentar l’actitud participativa de la comunitat escolar en el coneixement i preservació dels elements patrimonials, els alumnes de l’Institut Les Planes de Santa Bàrbara han realitzat els següents projectes d’apadrinament:

  • Les barraques de pedra seca de Freginals apadrinades pels alumnes de 1r d’ESO
  • La Festa de Sant Antoni del Mas de Barberans apadrinada pels alumnes de 2n d’ESO

Aquí teniu un petit recull

  • La Serra de Godall apadrinada pels alumnes de 3r d’ESO.

Volem agrair la col·laboració dels Ajuntaments de Freginals, el Mas i Godall sense els quals hagués estat molt difícil realitzar aquest projectes.

LLIURAMENT ORLES AULA EXCEL·LÈNCIA I

RECONEIXEMENTS PROVES CANGUR

Dimecres, 15 de juny, es va fer el lliurament d’orles als alumnes que han participat al projecte d’Aula d’excel·lència i el lliurament de certificats als participants de la Prova Cangur.

L’acte es va portar a terme seguint totes les recomanacions i mesures COVID.

 

TALLER DEL PCEE: LA DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL I L’ESPORT

Activitat-taller del PCEE a l’Institut Les Planes: La discapacitat intel·lectual i l’esport.

Tres monitors, un dels quals amb discapacitat intel·lectual, van fer gaudir als alumnes de 4rt ESO de 45 minuts de taller-xerrada al gimnàs del  nostre centre i 45 minuts més d’una sessió pràctica a la pista. En aquest taller els feien veure, raonar, sentir i experimentar les dificultats i sentiments de por, solitud i exclusió en que es troben les persones amb una discapacitat intel·lectual a l’hora de realitzar qualsevol activitat física o esportiva.

SORTIDA A DELTAVENTUR 

SORTIDA  DEL DEPARTAMENT  D’EDUCACIÓ FÍSICA A DELTAVENTUR
( 1R ESO 31 de MAIG  i  2N ESO 1 de  JUNY )

Els alumnes de 1R i 2N d’ESO, van poder gaudir, d’un dia d’Activitats Físiques a la Natura:
– al matí van fer: escalada, ponts tibetans, tirolina, tir amb arc, i habilitats circuit de fusta.
– després vam dinar, i,
– per la tarda, amb canoes i kayaks, van fer un recorregut per una llacuna amb aigua, on van acabar tots remullats i alguns plens de fang.
Va ser un dia divertit, i interessant per ells, ja que van realitzar activitats poc comunes.

PROJECTE GEP

Avui hem anat a la ràdio per explicar el projecte GEP (Generació Plurilingüe) i entrevistar la nostra auxiliar de conversa, la Ciana Albarelli, abans que s’acabi la seva tasca a l’institut Les Planes.

L’entrevista s’emetrà el proper dimecres 26 de maig a La Plana Ràdio.

STOP MOTION CREATS PER ALUMNES DE 3R D’ESO

Els alumnes de 3r de l’institut han realitzat les seves pròpies produccions cinematogràfiques per explicar les seves històries.

L’Stop Motion és una tècnica d’animació que consisteix a capturar fotografies consecutives d’un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que, visualitzant-les ràpidament, hom creu que l’objecte es mou.

Es fa servir per produir moviments animats de qualsevol objecte, tant si és rígid com modelable: joguines, blocs de construcció, ninots articulats, personatges creats amb plastilina…

VISITA AL MUSEU DE LA BATALLA DE L’EBRE

Visita dels alumnes de 4t d’ESO al museu de la Batalla de l’Ebre de Corbera d’Ebre.

“Dones dels nostres pobles amb nom propi”

8 de març de 2021: “Dones dels nostres pobles amb nom propi”

La regidora d’Afers Socials de Santa Bàrbara i la coordinadora de Convivència del centre vam decidir fer la jornada “Dones dels nostres pobles amb nom propi” com a activitat reivindicativa en el Dia Internacional de la Dona. L’objectiu d’aquesta va ser mostrar a l’alumnat que els noms de dones de gran vàlua  han estat silenciats al llarg de la història, però també evidenciar que a poc a poc les dones es van fent lloc gràcies al seu esforç i esperit de lluita.

Vam convidar cinc dones dels pobles adscrits al nostre institut que destacaven en diferents àmbits i cadascuna  ens van explicar amb paraules, pintura o teatre  les seves experiències i visió com a dones: Elisabeth Sabala com a pintora, Marta Tena com a escriptora, Tere Esmel com a alcaldessa, Imma Arasa com a dona de teatre i la jove Alba Gómez com a esportista.

L’alumnat de segon de batxillerat els van fer diferents preguntes i així es va concloure una jornada en homenatge a la DONA que esperem no sigui l’última.

Xerrada de Joan Carles Lleixà sobre la Batalla de l’Ebre

Avui, 22 de febrer, l’alumnat de segon de Batxillerat ha rebut, de mans d’un dels experts del territori, una classe molt especial sobre la Batalla de l’Ebre. Joan Carles Lleixà, qui va ser professor d’Història al centre, ens ha visitat per impartir una xerrada molt interessant i emotiva.

Tot un plaer tornar-te a tenir a les aules, a les teves aules! T’esperem!

Gràcies!!!!

DIJOUS LLARDER A LA FOIA

Dijous llarder vaig anar a la Foia amb els alumnes de 1r de Batxillerat B. A l’anada corrent, a la tornada caminant, ja que és costa amunt i és més costosa la tornada. Ho vam fer en un temps rècord d’1h 40 minuts. Vam fer esport i salut, i vam gaudir d’un bonic dia assolellat. Ho haurem de repetir, ja que hi ha molts indrets i itineraris al nostre entorn dels que podem gaudir fent passejades.

Maite

DIA MUNDIAL DE LA RÀDIO

El 13 de febrer celebrem el dia Mundial de la Ràdio. Per això , estrenem avui el nostre logotip.

A partir d’ara l’Institut les Planes emetrà per internet, tenim projectes i sobretot molta  il·lusió!

Els alumnes de 1r de L’ESO han fet una tasca increïble, han buscat un nom per la ràdio, han dissenyat el logotip i han fet entrevistes que anirem escoltant.

Planeta Ràdio parla d’un planeta per cuidar i descobrir, ple d’aprenentatges i meravelles, però també és l’essència de les arrels dels alumnes, de la seva terra i cultura, del nom de seu institut.

El logotip que hem triat és  disseny de Jaume Bosch Solà. Ell mateix ens explica què representa en l’entrevista que li ha fet  Marc Martínez Arasa. Silvia Vallés Caballé   i Adrià Rubio Sánchez son els tècnics de l’enregistrament.

Podreu seguir totes les entrevistes que anirem fent clicant el logotip que trobareu a la dreta de la pàgina principal.

Vídeo 4t d’ESO

Els alumnes de 4t ESO han fet aquest vídeo per desitjar a tothom un millor 2021 i animar-vos a no rendir-se i a seguir endavant, ja que com diu la cançó: “Aquesta lluita tindrà un gran final”

Vídeo

NADAL MATEMÀTIC!

Aquest Nadal 2020 ha estat molt matemàtic !! Gràcies a la cooperació dels departaments de Visual i Plàstica i Matemàtiques hem portat a terme un arbre fractal (triangle de Sierpinski) fet íntegrament per tots els grups de l’ESO. Treball col·laboratiu on hem après i recordat conceptes com àrea, perímetre i succesions. Al final tothom ha quedat sorprès del resultat obtingut. Mireu les fotos i veureu de què parlem. 

¡Bon Nadal a tothom !

COL·LABORA!!!!

Els alumnes de 2n ESO ens fan una crida a despertar la nostra solidaritat i  col·laborar amb la Marató per superar la COVID-19.

Desitgen recuperar les trobades amb els amics i amigues, familiars … troben a faltar les abraçades i viure sense la por al contagi.

Escoltem-los!!!!

PROBLEMES A L’ESPRINT

Alguns alumnes de 3r i 4t d’ESO participaren, el 9 de desembre, als Problemes a l’esprint. Passaren una estona divertida i emocionant treballant tots junts per aconseguir resoldre els problemes en el mínim temps possible. Ho van fer molt bé!!!

BEQUES CONSELL COMARCAL

Benvolgudes famílies, us informem que ha sortit la convocatòria d’ajuts per a l’adquisició de llibres del curs 20-21 i el termini de presentació de sol·licituds finalitza el 15 de gener de 2021 (Ho poden fer a la secretaria del centre tots els dies de 10’30 a 13’00h)

Demà, dijous 10 de desembre, passarem per les classes d’ESO a repartir la documentació següent: Full de sol·licitud de l’ajut, Instruccions i Full de domiciliació bancària.

Aquelles famílies que demanen l’ajut cal que avisin el seu fill/-a per tal que reculli la documentació.

Si necessiten algun altre document per justificar situacions específiques de les que s’esmenten a la sol·licitud poden demanar-la la secretaria del centre.

EN PRIMERA PERSONA …

Durant unes setmanes l’alumnat del centre ha participat en unes xerrades sobre la COVID-19 impartides per familiars i exalumnes que treballen en el sector de la sanitat.

Han escoltat, en primera persona, experiències directes que els han fet reflexionar sobre les seves (nostres) actituds davant la pandèmia.

G R À C I E S per tot Eva Forcadell, Noèlia Ralda, Mª Jesús Ferreres, Eugènia Arasa, Isabel Fort, Yaiza Bailach, Xavier Ortín, Inés Romeu, Eulàlia Múria i Cristina Ferré.

I gràcies per la vostra entrega i disposició, per la vostra vocació, per estar ahí, pel vostre esforç.

Sabem que amb vosaltres, tot anirà bé!

AUXILIAR DE CONVERSA A LES PLANES

La setmana passada va arribar la Ciana Albarelli, l’auxiliar de conversa de Kansas, USA, que tindrem tot l’any a l’institut.

La Ciana ajudarà a l’alumnat a millorar la part oral de la llengua anglesa.

I amb ella aprendrem les costums i tradicions dels Estats Units.

Benvinguda a casa nostra, Ciana!”

Inici de curs a l’Institut Les Planes amb normalitat i totes les mesures de seguretat.

 

REUNIONS INICI DE CURS

L’Institut Les Planes convoca les famílies a les reunions d’inici de curs que tindran lloc al centre en els horaris següents:

Dilluns 7 de setembre a les 19h: 1r ESO.

Dilluns 7 de setembre a les 20h: 2n ESO.

Dimarts 8 de setembre a les 19h: 3r ESO.

Dimarts 8 de setembre a les 20h: 2n Batxillerat.

Dimecres 9 de setembre a les 19h: 4t ESO.

Dimecres 9 de setembres a les 20h: 1r Batxillerat.

Podrà assistir un únic pare/mare/tutor per alumne/a.

Les reunions s’organitzaran en grups reduïts i seguint les mesures de seguretat

Lliurament de premis i reconeixement a Masdenverge

“Divendres passat a la tarda vaig tenir l’honor, com a Alcalde i Regidor d’Ensenyament, de lliurar els certificats elaborats per l’Ajuntament de Masdenverge i els premis de reconeixement pel treball realitzat a l’Aula d’Excel.lència de l’IES Les Planes, a dos alumnes del nostre municipi. Moltes felicitats a la Gemma Torta Roig i a Aleix Valldepérez Torta.

D’altra banda, també felicitar a l’Anna Andreu Torta per aconseguir el millor expedient de batxillerat, ja que l’Anna va acabar amb matrícula d’honor.

Us animo i encoratjo a que continueu amb la constància que heu demostrat fins ara per tal de que els vostres somnis es facin realitat! Moltes felicitats!!!”

René Gorel Arasa

Dijous Jarder a La Foia

Aquí us deixem unes imatges de la sortida a La Foia que han fet els nostres alumnes de 1r d’ESO per celebrar d’una manera particular el DIJOUS JARDER.

PROVA EXTERNA D’AVALUACIÓ DE 4T D’ESO

Els propers dies 12 i 13 de febrer els alumnes de 4t d’ESO realitzaran les proves externes d’avaluació d’Educació Secundària Obligatòria.

L’horari de les proves serà:

Dimecres 12 de febrer 9 – 10.15 h Llengua estrangera
10.15 – 11.15 h Matemàtiques
11.15 – 11.45 h Descans
11.45 – 12.45 h Llengua catalana
Dijous 13 de febrer 9 – 10.15 h Cientificotecnològica
10.15 – 11.15 h Llengua castellana
11.15 – 11.45 h Descans
11.45 – 12.45 h Aranés (a l’Aran)

FESTA DE NADAL 2019

El dia 20 de desembre celebràrem la festa de Nadal a l’Institut. Es van fer postals, jocs de taula, escacs, polseres, balls,… Al mateix temps els alumnes de tercer van amenitzar el poble amb una xaranga. A l’hora d’esmorzar, els alumnes de segon de Batxillerat van oferir xocolata. Com a final de festa es van fer varies actuacions presentades per un grup d’alumnes de segon de Batxillerat.

L’AMPA va formar part de la festa repartint bombons a tota la comunitat

JA TENIM BANDA!

El passat 18 de desembre la banda de l’Institut Les Planes va fer la seva presentació davant de tota la comunitat educativa. La banda està formada per alumnes de diferents cursos i els dos professors de música (un com a músic i l’altre com a director). Agraïm l’esforç que els ha suposat arribar fins aquí.

Sortida a l’Observatori de l’Ebre

Dimecres 11 de desembre, els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursen la modalitat de tecnologia i de ciències van realitzar una sortida a l’Observatori de l’Ebre de Roquetes. L’Observatori és capdavanter en l’estudi de l’activitat solar, el magnetisme, la ionosfera i sismologia a la vegada que és la institució amb la sèrie contínua de dades meteorològiques més llarga de la península.

Les activitats de la sortida van consistir en la realització d’un taller d’òptica amb l’objectiu de reforçar els continguts que s’han impartit a classe i d’una visita guiada a les instal·lacions.

Visita al Museu de les Matemàtiques

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat visitaren el dia 10 de desembre el Museu de les Matemàtiques de Cornellà. Descobriren altra manera de fer matemàtiques. També muntaren la Cúpula de Leonardo. Va ser un matí molt divertit!!

Vídeo de la Cúpula de Leonardo.

Sortida Tutoria 1ESO a l’Ermita d’Ulldecona

Els alumnes de 1r ESO, i les seves tutores, vam poder gaudir de la visita als Abrics i les Pintures Rupestres de l’Ermita de la Pietat, a Ulldecona. A més, vam organitzar vàries activitats i jocs per als alumnes, amb l’objectiu de conèixer, col·laborar, ajudar, i, conviure tots junts, amb respecte per tot i per tothom, gaudint d’un bonic espai natural que tenim al nostre abast.

Va ser una diada tranquil·la i divertida, i, una bona experiència per als alumnes.

SORTIDA A TORTOSA

El passat dijous 21 de novembre l’alumnat de 2n d’ESO va realitzar una activitat d’allò més divertida i interessant que consistia a visitar la Tortosa històrica i el seu museu … en anglès!

A més van poder sentir-se universitaris per uns moments en visitar el vestíbul de la Universitat Rovira i Virgili tot descobrint l’exposició “Encaixa la igualtat en la diversitat”.

I totes aquestes activitats … acompanyades d’un dia esplèndid!

Teatre anglès

Dimarts dia 29 per la tarda, l’alumnat del nostre centre va gaudir de la representació de l’obra de teatre en anglès ‘Only Human’, que tracta del futur de la intel·ligència artificial, dels límits… i de quin paper tindrà la humanitat en aquest món futur. Va ser una obra molt divertida, on van fer participar els alumnes activament.

Visita a la URV de Química

El 9 d’octubre alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat visitaren la Facultat de Química de la URV. Aquí podeu veure algunes de les activitats que van portar a terme.

CAP DE SETMANA D’ACTIVITATS!

Aquest ha estat un cap de setmana ple d’activitats!

El divendres 4 d’octubre alumnes de primer i tercer d’ESO van visitar A CEL OBERT, el festival d’intervencions efímeres de Tortosa. Van tenir l’oportunitat de contemplar l’obra en la que han estat treballant (juntament amb d’altres escolars de la capital del Baix Ebre), ubicada a l’antic escorxador.
A la tarda, va ser el torn dels estudiants d’Història de l’Art.

El dissabte 6 els alumnes de tercer d’ESO, a la Fira del Caçador de Masdenverge, van organitzar un sorteig d’un lot de productes cedits pels establiments de la zona (gràcies per la vostra col·laboració!).

El mateix dia, el grup d’alumnes voluntaris que treballen per impulsar el respecte animal al nostre entorn, va visitar el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Delta de l’Ebre.

I ahir diumenge, alumnes de diferents cursos van participar en la VI Trobada Poètica del Mas de Barberans: Escales que pugen al cel. Una jornada cultural força divertida.

Moltes gràcies a tothom!

Visita al Centre de recuperació de fauna salvatge a Deltebre

Aquest dissabte, 5 d’octubre, el grup d’alumnes voluntaris de l’institut que col·laboren amb l’associació “Engrescats de les Terres de l’Ebre” han visitat el Centre de recuperació de fauna salvatge a Deltebre.

LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

Avui alguns alumnes de l’institut, gràcies a la col·laboració dels ajuntaments de Santa Bàrbara i Masdenverge, s’han unit per realitzar tasques de neteja al nostre entorn.

D’aquesta manera, visible i directa, han volgut aportar el seu gra de sorra a la lluita contra el canvi climàtic i a la defensa del medi ambient.

Molt bona feina xics i xiques!

Gràcies ajuntaments!

REUNIÓ PARES – TUTORS

Dilluns, 30 de setembre, tindrà lloc la reunió entre pares i tutors a la sala polivalent de l’institut. La reunió serà a les 19.30 hores.

BEQUES DEL MINISTERI

Fins l’1 d’octubre està obert el termini per demanar les beques del Ministerio de Educación per a estudis no universitaris.

Podeu accedir a tota la informació clicant aquí

ENTREGA D’ORLES 2019

Aquest passat dijous va tenir lloc l’acte d’entrega de les orles del curs 2018-2019. Una cerimònia sempre emotiva i ahir, de manera molt especial donat que el nostre company i amic, Joan Carles Lleixà, es va acomiadar de tots nosaltres, de l’alumnat i de les famílies.

Gràcies a tothom per assistir-hi i …gaudiu fent allò que us faci feliços!!

Ens retrobem al setembre!

AVÍS SOBRE EL LLIURAMENT DE NOTES

Seguint les indicacions del Departament d’Educació, les notes de l’avaluació ordinària es lliuraran el dia 26 de juny (si no hi ha noves instruccions).

Sortida final de curs a Deltaventur

Alumnes i professors passem un dia divertit a l’aire lliure .Un dia diferent! És el que férem el passat 17 de juny per celebrar el final de curs.

Ens esperava un dia ple d’activitats en contacte amb la natura: passeig en kayak, tirolines, ponts tibetans, rocòdrom, tir a l’arc, circuit de quads,…

Una gran jornada per finalitzar el curs!

Entrega dels diplomes del Servei Comunitari

El dia 4 de juny a les 17.30, a la Sala dels Serveis Socials, es va fer l’entrega dels diplomes als 65 alumnes de 3r que aquest any van fer el Servei Comunitari. Com a representació de les entitats van venir Amaya de Smart Centre, Tere de La Plana Radio i Montse i Fàtima del Futbol.net i per part de l’ajuntament Antonio Ollés que juntament amb el nostre director van fer els parlaments. Després hi va haver un petit berenar per a tots els assistents.

REPRESENTACIÓ DE “EL REI LLEÓ”

Gran èxit dels nostres joves actors i actrius de 2n d’ESO en la representació teatral de l’obra adaptada “El rei lleó”.

Moltes felicitats a totes les persones participants i a tothom que ha col·laborat!!!

BARRANQUISME

El passat dilluns, 27 de maig, els alumnes de 1r de Batxillerat van realitzar una sortida per fer barranquisme al Canaletes. Aquí teniu als valents en acció!

RECONEIXEMENT PROVES CANGUR

L’Institut Les Planes va realitzar ahir un petit acte de reconeixement als alumnes que participaren a les proves Cangur pels seus bons resultats. Aquests alumnes han estat classificats entre l’1 i el 2 % de les millors notes.

OBRIU LES PORTES!

Amb aquest títol vam començar un nou projecte per entendre la situació que actualment es troben els refugiats. Ja fa set anys que refugiats sirians, entre d’altres, busquen una nova vida fugint de la guerra que hi ha al seu país.

Amb diferents materials i amb l’ajuda d’un guió, els alumnes de 2n d’E.S.O  han interpretat la situació dels refugiats : Com va començar la guerra, quants quilòmetres han de recórrer per arribar a un país “segur”, quins obstacles troben, i a on arriben, són algunes de les preguntes que han formulat els alumnes per fer l’exposició i així explicar aquesta situació als seus companys de 1r E.S.O.

Esperem que amb aquest títol de la cançó del grup català Txarango molts països obrin encara més les portes i acullin els refugiats sense cap mur ni cap obstacle.

Aquí us deixem un petit tast del què ha sigut l’exposició.

Els alumnes de 2n E.S.O.

“Versos en lila”

Els alumnes de 1r de Batxillerat han participat aquest diumenge en l’activitat “Versos en lila” que s’ha realitzat al Museu de la Vila a la Plana, dins les jornades culturals de Santa Bàrbara.

 

COM SONA L’ESO 2019!

UN ANY MÉS L’INSTITUT PARTICIPA A COM SONA L’ESO

En aquesta edició els nostres alumnes i professors han anat fins a Castalla a interpretar l’obra Seients Buits.

Han fet amics, han conviscut amb gent d’arreu de Catalunya, del País Valencià i de les Illes, han ballat … i han experimentat un seguit de sensacions que fan d’aquesta trobada, quelcom especial.

I… també han treballat: Assaig de danses i assaig del concert.

Moltes gràcies xics i xiques, sou uns grans artistes! 

Aquí us deixem l’enllaç del concert .

“Sant Jordi animal”

I finalitzem el nostre particular “Sant Jordi animal” ple d’activitats: poemes visuals, concurs fotogràfic i recollida solidària a favor d’Engrescats de les Terres de l’Ebre.
Moltíssimes gràcies a tots i a totes els que heu participat. Molt especialment volem agrair la tasca realitzada a les nostres companyes del departament de Llengües, al grup de voluntaris de l’institut i a totes les persones que, sense estar-ne vinculades directament, heu col·laborat aportant material per a la protectora.
G R À C I E S !!!!

 

Èxit de la recollida solidària per a Engrescats!

Des de l’Institut Les Planes, impulsat per un grup d’alumnes i la professora Marian Heredia, s’ha organitzat una recollida solidària a favor de l’Associació d’Engrescats de les Terres de l’Ebre. La recollida s’ha portat a terme al llarg de la setmana del 23 al 26 d’abril.

HA ESTAT UN ÈXIT!

Gràcies a tots els que heu participat, d’una manera o altra, en aquesta activitat!

Reconeixement als alumnes de les proves Cangur

El Departament de Matemàtiques de l’Institut Les Planes ha entregat els diplomes a tots els participants a les proves Cangur 2019. També ha regalat un petit detall al primer classificat de cada nivell.

El Departament agraeix la vostra participació i us anima a continuar en les properes edicions.

 

Lectura de poemes per Sant Jordi

Alumnes de l’institut i del col·legi de Santa Bàrbara llegint poemes i cantant l’himne de Sant Jordi a la plaça del poble. Una activitat conjunta per celebrar el dia de Sant Jordi.

Crèdit de síntesi a l’IES Les Planes

La setmana passada a l’institut es van realitzar els diferents treballs de síntesi.
Alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO van participar a les sortides a Horta de Sant Joan, al Delta de l’Ebre i al Parlament de Catalunya, respectivament. D’altres van romandre al centre realitzant diverses activitats. Ara a gaudir d’uns merescuts dies de descans!

Viatge a Budapest de 4t d’ESO

I a viatjar!! La setmana passada els alumnes de 4t d’ESO també van realitzar el seu viatge final d’etapa a Budapest. Allí van gaudir d’una ciutat històrica espectacular i d’un temps immillorable, una experiència que no oblidaran mai!

Viatge a Brusel·les de 2n Batxillerat

Els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Les Planes hem realitzat el viatge de final de Batxillerat entre els dies 25 i 29 de març. Hem visitat ciutats tan importants i meravelloses com Brusel·les, Gant i Anvers acompanyats per excel·lents guies, especialment dos planeres: Isabel Royo, que ens ha ensenyat la Comissió Europea; i Carolina Corcuera que ens ha vingut a saludar i explicar com és viure a Bèlgica. Hem tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà el Parlament Europeu gràcies a una assistent d’un eurodiputat. I, sobretot, de practicar l’anglès, compartir experiències inolvidables i divertir-nos. Un record per sempre!

PROVES CANGUR 2019

Avui els alumnes de Les Planes han realitzat les Proves Cangur. Han participat alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat. Han estat molt concentrats!!

PROBLEMES A L’ESPRINT

Aquí teniu les fotos dels alumnes de 1r i 2n d’ESO que participaren el 20 de febrer als Problemes a l’esprint. Passaren una estona emocionant treballant tots junts per aconseguir resoldre els problemes en el mínim temps possible. Ho van fer molt bé!!!

PROVA AVALUACIÓ EXTERNA 4T D’ESO

Els propers dies 12 i 13 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO realitzaran les proves externes. S’avaluaran les competències i els coneixements bàsics que l’alumnat ha d’haver adquirit en llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera (anglès, francès i alemany), en matemàtiques i en l’àmbit cientificotecnològic.

Adjuntem la carta informativa enviada pel Departament d’Ensenyament.

RESULTATS PAU 2018

Volem felicitar a tots els alumnes que es van presentar a les PAU de 2018… els seus resultats van ser ESPECTACULARS !!: vam quedar en el 12è lloc de Catalunya (de més de 700 instituts)
???????

 

Bona feina!!!!!

JUBILACIÓ RAFEL ROIG MONTAGUT

El passat 14 de desembre celebrarem l’acte oficial de jubilació del nostre director Rafel Roig Montagut. A la sala polivalent del centre es varen fer diferents parlaments per part del Cap d’estudis, una exalumna, dues alumnes actuals i el seu amic Joan. Tot amenitzat amb la música d’altres dues alumnes i un professor. Es va acabar la celebració amb un dinar en el que continuaren els parlaments, alguna prova, un vídeo,…

Aquí teniu una petita mostra de tot el que es va fer.

GUANYADORES DEL CONCURS DE QUÍMICA!

Amb motiu de le Setmana de la Ciència es va celebrar un concurs de química entre els alumnes de l’ESO i les guanyadores han estat ANA MARIA MANOLE de 2n d’ESO i ALEXANDRA AIXENDRI de 3r d’ESO.

ENHORABONA!!!

ART ROMÀNIC!

L’art romànic ha arribat a l’Institut Les Planes!
Els alumnes de 2n d’ESO han fet una petita mostra dels frontals i esglésies més importants de Catalunya.

Esperem que us agradi!

SETMANA DE LA CIÈNCIA A LES PLANES

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han realitzat una sèrie d’activitats per celebrar la Setmana de la Ciència. Aquí podeu veure una mostra.

IM-PERFECTES

Els alumnes de segon d’ESO van assistir a un taller molt interessant a l’Smart-centre de Santa Bàrbara sobre la societat i l’aspecte físic.

VISITA A LES PINTURES RUPESTRES D’ULLDECONA

Els alumnes de 2n d’ESO visitaren el passat dia 10 d’octubre les pintures rupestres d’Ulldecona. Van gaudir d’un matí en plena natura.

 

LLIURAMENT D’ORLES 2018

Com cada any a final de curs, l’Institut Les Planes celebra l’acte de lliurament d’orles, diplomes als alumnes de l’aula d’excel·lència, reconeixement a la millor nota d’ESO, matrícules d’honor a Batxillerat i el Premi-Beca.

Es va aprofitar l’acte per lliurar un donatiu a la Lliga contra el Càncer per part d’alguns alumnes de 4t d’ESO (podeu veure l’article).

LLIURAMENT 15è PREMI-BECA LES PLANES

El passat dia 22 de juny es va lliurar, com cada curs, el Premi-Beca Les Planes (premi a la millor estudiant de l’Institut Les Planes). Premi otorgat pels ajuntaments de Freginals, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge i Santa Bàrbara, conjuntament amb l’Institut Les Planes.

Aquest any, la guanyadora de la beca ha estat l’alumna ROSER SANS LLEIXÀ.

Els alumnes guanyadors del “Premi Federico Mayor Zaragoza” donen el premi a la Lliga contra el Càncer.

Els alumnes de 4t d’ESO que presentaren el clip-metratge “Obrim els ulls!” al concurs Federico Mayor Zaragoza, per celebrar els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans i guanyaren un dels premis de la seva categoria, han decidit donar la quantitat rebuda a la Lliga contra el Càncer de la demarcació del Montsià.

La donació ha tingut lloc durant l’acte de lliurament d’orles de l’Institut Les Planes el passat 22 de juny.

Vídeo del lliurament

Cloenda del Servei Comunitari

El dia 7 de juny va tenir lloc l’entrega de diplomes i acte final del servei comunitari al Centre de l’Oliveta, on van assistir els alumnes de 3rA i els nens del Centre.  Els parlaments van ser a càrrec de l’alcalde i del nostre director i vam acabar amb un piscolabis per a tots els assitents.

I… COMENÇA LA FUNCIÓ!

Tal com es va anunciar, la representació es va portar a terme.

TOT UN ÈXIT!!!

Aquí teniu algunes imatges  dels preparatius i algunes escenes de l’obra.

REPRESENTACIÓ DE TEATRE!

El proper 25 de maig alguns alumnes de 2n d’ESO (amb la col·laboració de Guillem Blanch, de 4t) representaran una obra de teatre als alumnes de 5è i 6è de primària i als companys de 1r cicle. La representació serà a les 10:00h a l’Smart Centre del Santa Bàrbara.

A les 19 h del mateix dia es farà una representació per als pares i tothom que vulgui assistir. Esteu tots convidats!

I AL FINAL….EL CONCERT!

I ja ha passat una altra edició de Com Sona l’ESO! Especial i espectacular … com sempre!

Esperem que hàgiu gaudit de l’espectacle tant com els nostres alumnes ho han fet representant-lo.

Xics i xiques us podem assegurar que les vostres hores d’assaigs han valgut, i molt, la pena. Gràcies per la vostra dedicació, esforç i il·lusió. Ens veiem el proper any? Sí!

Aquí us deixem l’enllaç del musical…no us el podeu perdre!

Èxit de la recollida solidària!

G R À C I E S, M O L T E S G R À C I E S A T O T H O M !!!!

Avui ens han visitat les Engrescades acompanyades d’algú molt especial 😉
Ens han explicat el funcionament de la seva Associació i altres temes interessants.
En finalitzar l’activitat hem pogut obsequiar-les amb tot el material que hem recollit aquests dies: pinso, corretges, xuxes, material de neteja,…

Gràcies famílies, gràcies gent de l’institut … sou molt grans!

Un petit pas més cap a la conscienciació vers el respecte animal!

TARRACO, AETERNUM VER

El passat 18 d’abril els alumnes de batxillerat humanístic van assistir a les jornades de teatre grecollatí de Tarragona on van gaudir de la representació de l’obra llatina de Plaute “La comèdia de l’olla” i de la tragèdia grega d’Èsquil “L’Orestíada”. Aprofitant l’estada a Tarragona van fer un recorregut pels principals vestigis de la ciutat romana i així van veure in situ conceptes treballats a l’aula. El sol ens va acompanyar, perquè TARRACO AETERNUM VER.
VALETE!

 

Recollida solidària!!

Un grup d’inquiets alumnes de primer i quart d’ESO han organitzat una recollida solidària de material a favor de l’Associació Engrescats de les Terres de l’Ebre.

Els dies 2, 3 i 4 de maig a l’Institut recollirem pinso, mantes velles, material de neteja, i altres productes necessaris per als animalons que estan a càrrec de la prote.

Aquest equip de voluntaris ens demana col·laboració aportant el nostre granet de sorra.

Els ajudem? Compartim? … I tant!