Crèdit de síntesi a l’IES Les Planes

La setmana passada a l’institut es van realitzar els diferents treballs de síntesi.
Alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO van participar a les sortides a Horta de Sant Joan, al Delta de l’Ebre i al Parlament de Catalunya, respectivament. D’altres van romandre al centre realitzant diverses activitats. Ara a gaudir d’uns merescuts dies de descans!

Viatge a Budapest de 4t d’ESO

I a viatjar!! La setmana passada els alumnes de 4t d’ESO també van realitzar el seu viatge final d’etapa a Budapest. Allí van gaudir d’una ciutat històrica espectacular i d’un temps immillorable, una experiència que no oblidaran mai!

Viatge a Brusel·les de 2n Batxillerat

Els alumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Les Planes hem realitzat el viatge de final de Batxillerat entre els dies 25 i 29 de març. Hem visitat ciutats tan importants i meravelloses com Brusel·les, Gant i Anvers acompanyats per excel·lents guies, especialment dos planeres: Isabel Royo, que ens ha ensenyat la Comissió Europea; i Carolina Corcuera que ens ha vingut a saludar i explicar com és viure a Bèlgica. Hem tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà el Parlament Europeu gràcies a una assistent d’un eurodiputat. I, sobretot, de practicar l’anglès, compartir experiències inolvidables i divertir-nos. Un record per sempre!

PROVES CANGUR 2019

Avui els alumnes de Les Planes han realitzat les Proves Cangur. Han participat alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO i 1r de Batxillerat. Han estat molt concentrats!!

PROBLEMES A L’ESPRINT

Aquí teniu les fotos dels alumnes de 1r i 2n d’ESO que participaren el 20 de febrer als Problemes a l’esprint. Passaren una estona emocionant treballant tots junts per aconseguir resoldre els problemes en el mínim temps possible. Ho van fer molt bé!!!

PROVA AVALUACIÓ EXTERNA 4T D’ESO

Els propers dies 12 i 13 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO realitzaran les proves externes. S’avaluaran les competències i els coneixements bàsics que l’alumnat ha d’haver adquirit en llengua catalana, llengua castellana, llengua estrangera (anglès, francès i alemany), en matemàtiques i en l’àmbit cientificotecnològic.

Adjuntem la carta informativa enviada pel Departament d’Ensenyament.

RESULTATS PAU 2018

Volem felicitar a tots els alumnes que es van presentar a les PAU de 2018… els seus resultats van ser ESPECTACULARS !!: vam quedar en el 12è lloc de Catalunya (de més de 700 instituts)
🏆👏👏👏👏👏👏

 

Bona feina!!!!!

JUBILACIÓ RAFEL ROIG MONTAGUT

El passat 14 de desembre celebrarem l’acte oficial de jubilació del nostre director Rafel Roig Montagut. A la sala polivalent del centre es varen fer diferents parlaments per part del Cap d’estudis, una exalumna, dues alumnes actuals i el seu amic Joan. Tot amenitzat amb la música d’altres dues alumnes i un professor. Es va acabar la celebració amb un dinar en el que continuaren els parlaments, alguna prova, un vídeo,…

Aquí teniu una petita mostra de tot el que es va fer.

GUANYADORES DEL CONCURS DE QUÍMICA!

Amb motiu de le Setmana de la Ciència es va celebrar un concurs de química entre els alumnes de l’ESO i les guanyadores han estat ANA MARIA MANOLE de 2n d’ESO i ALEXANDRA AIXENDRI de 3r d’ESO.

ENHORABONA!!!

ART ROMÀNIC!

L’art romànic ha arribat a l’Institut Les Planes!
Els alumnes de 2n d’ESO han fet una petita mostra dels frontals i esglésies més importants de Catalunya.

Esperem que us agradi!

SETMANA DE LA CIÈNCIA A LES PLANES

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO han realitzat una sèrie d’activitats per celebrar la Setmana de la Ciència. Aquí podeu veure una mostra.

IM-PERFECTES

Els alumnes de segon d’ESO van assistir a un taller molt interessant a l’Smart-centre de Santa Bàrbara sobre la societat i l’aspecte físic.

Visita a la URV de Química

El 25 d’octubre els alumnes de Batxillerat visitaren la Facultat de Química de la URV. Aquí podeu veure algunes de les activitats que van portar a terme.

VISITA A LES PINTURES RUPESTRES D’ULLDECONA

Els alumnes de 2n d’ESO visitaren el passat dia 10 d’octubre les pintures rupestres d’Ulldecona. Van gaudir d’un matí en plena natura.

 

LLIURAMENT D’ORLES 2018

Com cada any a final de curs, l’Institut Les Planes celebra l’acte de lliurament d’orles, diplomes als alumnes de l’aula d’excel·lència, reconeixement a la millor nota d’ESO, matrícules d’honor a Batxillerat i el Premi-Beca.

Es va aprofitar l’acte per lliurar un donatiu a la Lliga contra el Càncer per part d’alguns alumnes de 4t d’ESO (podeu veure l’article).

LLIURAMENT 15è PREMI-BECA LES PLANES

El passat dia 22 de juny es va lliurar, com cada curs, el Premi-Beca Les Planes (premi a la millor estudiant de l’Institut Les Planes). Premi otorgat pels ajuntaments de Freginals, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge i Santa Bàrbara, conjuntament amb l’Institut Les Planes.

Aquest any, la guanyadora de la beca ha estat l’alumna ROSER SANS LLEIXÀ.

Els alumnes guanyadors del “Premi Federico Mayor Zaragoza” donen el premi a la Lliga contra el Càncer.

Els alumnes de 4t d’ESO que presentaren el clip-metratge “Obrim els ulls!” al concurs Federico Mayor Zaragoza, per celebrar els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans i guanyaren un dels premis de la seva categoria, han decidit donar la quantitat rebuda a la Lliga contra el Càncer de la demarcació del Montsià.

La donació ha tingut lloc durant l’acte de lliurament d’orles de l’Institut Les Planes el passat 22 de juny.

Vídeo del lliurament

Cloenda del Servei Comunitari

El dia 7 de juny va tenir lloc l’entrega de diplomes i acte final del servei comunitari al Centre de l’Oliveta, on van assistir els alumnes de 3rA i els nens del Centre.  Els parlaments van ser a càrrec de l’alcalde i del nostre director i vam acabar amb un piscolabis per a tots els assitents.

I… COMENÇA LA FUNCIÓ!

Tal com es va anunciar, la representació es va portar a terme.

TOT UN ÈXIT!!!

Aquí teniu algunes imatges  dels preparatius i algunes escenes de l’obra.

REPRESENTACIÓ DE TEATRE!

El proper 25 de maig alguns alumnes de 2n d’ESO (amb la col·laboració de Guillem Blanch, de 4t) representaran una obra de teatre als alumnes de 5è i 6è de primària i als companys de 1r cicle. La representació serà a les 10:00h a l’Smart Centre del Santa Bàrbara.

A les 19 h del mateix dia es farà una representació per als pares i tothom que vulgui assistir. Esteu tots convidats!

I AL FINAL….EL CONCERT!

I ja ha passat una altra edició de Com Sona l’ESO! Especial i espectacular … com sempre!

Esperem que hàgiu gaudit de l’espectacle tant com els nostres alumnes ho han fet representant-lo.

Xics i xiques us podem assegurar que les vostres hores d’assaigs han valgut, i molt, la pena. Gràcies per la vostra dedicació, esforç i il·lusió. Ens veiem el proper any? Sí!

Aquí us deixem l’enllaç del musical…no us el podeu perdre!

COM SONA L’ESO 2018

Un grup d’alumnes de segon, tercer i quart d’ESO participen, com cada any, en el projecte “Com sona l’ESO“.

Aquest any la trobada serà en Amposta els dies 9, 10 i 11 de maig.

Si voleu veure una mostra, cliqueu aquí.

Èxit de la recollida solidària!

G R À C I E S, M O L T E S G R À C I E S A T O T H O M !!!!

Avui ens han visitat les Engrescades acompanyades d’algú molt especial 😉
Ens han explicat el funcionament de la seva Associació i altres temes interessants.
En finalitzar l’activitat hem pogut obsequiar-les amb tot el material que hem recollit aquests dies: pinso, corretges, xuxes, material de neteja,…

Gràcies famílies, gràcies gent de l’institut … sou molt grans!

Un petit pas més cap a la conscienciació vers el respecte animal!

TARRACO, AETERNUM VER

El passat 18 d’abril els alumnes de batxillerat humanístic van assistir a les jornades de teatre grecollatí de Tarragona on van gaudir de la representació de l’obra llatina de Plaute “La comèdia de l’olla” i de la tragèdia grega d’Èsquil “L’Orestíada”. Aprofitant l’estada a Tarragona van fer un recorregut pels principals vestigis de la ciutat romana i així van veure in situ conceptes treballats a l’aula. El sol ens va acompanyar, perquè TARRACO AETERNUM VER.
VALETE!

 

Recollida solidària!!

Un grup d’inquiets alumnes de primer i quart d’ESO han organitzat una recollida solidària de material a favor de l’Associació Engrescats de les Terres de l’Ebre.

Els dies 2, 3 i 4 de maig a l’Institut recollirem pinso, mantes velles, material de neteja, i altres productes necessaris per als animalons que estan a càrrec de la prote.

Aquest equip de voluntaris ens demana col·laboració aportant el nostre granet de sorra.

Els ajudem? Compartim? … I tant!

Cursa/Marxa dels Instituts de les Terres de l’Ebre

Participació dels alumnes de 1r d’ESO a la 7a Cursa/Marxa dels Instituts de les Terres de l’Ebre celebrada a Ulldecona el passat divendres 13 d’abril.

Servei comunitari

“XALEM LA PLANA”

El Servei Comunitari és una acció educativa orientada a desenvolupar la competència social i ciutadana.  Aquesta acció educativa es desenvolupa en el marc curricular i mitjançant la metodologia d’aprenentatge i servei (ApS), i ens servirà per a enfortir el treball de les competències transversals de l’àmbit personal i social.

Els aprenentatges que s’adquireixen a través del Servei comunitari pretenen que l’alumnat comprengui la realitat social en què viu, cooperi, convisqui i exerciti de forma activa la ciutadania democràtica en una societat plural, i es comprometi a contribuir a la seva millora, mantenint una actitud crítica, constructiva, solidària i responsable, davant el compliment dels drets i obligacions cívics.

Aquest curs 2017-2018, el centre ha decidit portar a terme el projecte “ Xalem la Plana”  amb l’alumnat de 3r d’ESO, i ha efectuat el conveni de col·laboració amb una entitat de caire local, el centre obert l’Oliveta.

Els nostres alumnes van iniciar el projecte de voluntariat amb l’entitat el dia 1 de març de 2018, en horari de 17:00 a 19:30h.

Si voleu saber més, entreu a l’apartat de Projectes.

SORTIDA BATALLA DE L’EBRE

Dilluns 9 d’abril alumnes de 4t d’ESO i de 2n de Batxillerat van realitzar una visita guiada als espais de la Batalla de l’Ebre. Aquesta és una sortida que complementa el currículum de les matèries de Ciències Socials i Història i que ens ajuda a viure el nostre passat més proper en primera persona.

SETMANA DE CRÈDIT DE SÍNTESI

Els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO han realitzat el crèdit de síntesi del 20 al 23 de març. Aquí teniu les fotografies d’algunes de les activitats que ha portat a terme cada curs.

-1r d’ESO: Activitats a Horta de Sant Joan

-2n d’ESO: Activitats a Poble nou del Delta

-3r d’ESO: Programa en directe de de La Plana Ràdio

Si voleu escoltar el programa, cliqueu programa (primera part) i programa (segona part).

SORTIDA A BARCELONA.

L’alumnat de 1r de Batxillerat, acompanyat per dues professores, ha fet una estada de dos dies a Barcelona:

El dimecres 14 pel matí vam fer una visita guiada de la Sagrada Família, després vam caminar per Barcelona per veure La Pedrera, La Casa Batlló La Casa  Ametller. Vam dinar, seguidament, al Maremagnum. Pel vespre ens vam desplaçar fins al Teatre Romea per veure l’obra de teatre “Adossats”.

El dijous 15 el vam començar amb la ruta literària guiada de “La Sombra del Viento” de Carlos Ruiz Zafón, vam dinar a Las Arenas i vam visitar el Saló d’Ensenyament per la tarda.

Uns dies molt ben aprofitats, els quals vam disfrutar molt!

 

VIATGE A ROMA!!

Els alumnes de 4t d’ESO han realitzat el seu viatge de fi de curs a Roma. Han gaudit d’aquesta ciutat des del dia 11 al dia 15 de març. Han estat uns dies de bona convivència i noves experiències.

JORNADA PORTES OBERTES

El proper 4 d’abril els alumnes de les escoles de 6è de la zona visitaran l’institut.

Al llarg del matí recorreran totes les instal·lacions i realitzaran diferents activitats i tallers.

PREMI AL CLIP-METRATGE Obrim els ulls!!!

El clip-metratge creat pels alumnes de 4t per al concurs Federico Mayor Zaragoza, per celebrar els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, ha estat premiat dintre de la seva categoria. Felicitats!

““Obrim els ulls!” és un clip-metratge creat i dirigit per alumnes de 4t d’ESO que vol conscienciar a la gent del que són els Drets Humans i el que realment passa. Utilitzem la metàfora d’obrir els ulls com a una forma d’expressió per a veure la realitat de la societat mundial. També s’utilitzen persones de diferents edats, diferents sexes, diferents cultures i ideologies per a representar la pluralitat de la societat mundial. El que nosaltres pretenem com el títol del clip-metratge ja diu, és obrir els ulls a tothom davant la crua realitat.”

INCIDÈNCIA 28 DE FEBRER

Per indicacions del Departament d’Ensenyament us informem que el centre s’ha obert en normalitat, tot i que el transport escolar ha estat anul·lat. El professorat ha pogut arribar al centre sense incidències i l’assistència de l’alumnat és del 48%. Les classes s’estan portant a terme d’acord amb les indicacions del Departament d’Ensenyament.

VISITA AL MUSEU DE LES MATEMÀTIQUES

El passat 22 de gener els alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n dels Batxillerats social, científic i tecnològic visitaren el Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA).

La primera activitat consistia en construir la cúpula de Leonardo. Una estructura feta a partir de fustes, sense cap altre  element de subjecció. Aquí teniu algunes fotos del moment

I…si voleu saber com va acabar, cliqueu aquí

Després de dinar tocava gaudir de tots els jocs del museu.

Sortida a Girona

Aquest passat dijous 14 de desembre els alumnes de llatí de 4t d’ESO i els de 1r i 2n del Batxillerat humanístic van visitar la catedral de Girona i van passejar-se pels racons més emblemàtics de la ciutat. Fins i tot van viure en directe el rodatge d’un anunci televisiu!

A l’endemà, i sota la pluja, gaudiren d’una visita guiada per les magnífiques runes d’Empúries.

L’excursió ha agradat d’allò més … segur que l’institut repetirà l’experiència!

CONCURS PICALLETRES

Com cada any, els alumnes de Tercer d’ESO han participat en el concurs Picalletres amb la mateixa il·lusió de sempre.

 

Aturada cívica a l’Institut Les Planes.

Avui l’Institut Les Planes ha participat en l’aturada general de 15 minuts convocada a les 12 del migdia.

Els alumnes i professors que voluntàriament han volgut participar han escoltat el manifest redactat pel mateix alumnat.

Manifest

Sortida final de curs a Temps de Terra

Un dia divertit a l’aire lliure amb els amics i els professors .Un dia diferent! És el que férem el passat 20 de juny per celebrar dues coses: el final de curs i la participació com a Escoles Verdes en la Setmana de la Natura. 

Ens esperava un dia ple d’activitats en contacte amb la natura: construir un banc amb la tècnica de la bioconstrucció, fer pa com el d’abans en un forn de llenya, pasturar  bous per la finca, aprendre les tècniques neolítiques dels nostres avantpassats, fer de margenadors, tastar les melmelades que havíem fet i interpretar petjades, plantes i aus a mida que caminàvem per la vall.

Després d’aquesta intensa jornada, gaudírem d’un bon dinar amb la resta de companys i, tot seguit, ens varem refrescar amb l’aigua que envoltava la finca.

Una gran jornada per finalitzar el curs!

Aquí teniu la mostra!!

Alumnes de 4t d’ESO a RobotEbre

El passat 17 de maig, es va celebrar la II Mostra de robòtica Educativa a les Terres de l’Ebre.

Els alumnes Pau Puig i Alexandru Adas hi van ser presents,acompanyats pel professor de Tecnologia Manel Homedes.

RobotEbre va nèixer amb l’objectiu d’impulsar la Robòtica Educativa a Terres de l’Ebre i ser un punt de trobada de la comunitat educativa interessada en aquesta temàtica.

La Mostra està dirigida a docents i a estudiants, principalment d’ESO, però no únicament.

A la RobotEbre hi tenen cabuda:

  • Ponències realitzades per experts.
  • Difusió d’experiències realitzades en centres educatius.
  • Mostra de Projectes de Robòtica realitzats a 4rt d’ESO.
  • Mostra d’Apps creades dins de l’assignatura “Mobilitzem la Informàtica”.
  • Mostra de treballs de recerca de Batxillerat relacionats amb el món de la robòtica i/o la programació.

Podeu consultar més informació: RobotEbre

Si vols veure un vídeo amb el nostre projecte

Alumnes RobotEbre

JORNADES TEATRE GRECOLLATÍ

El 19 d’abril els alumnes de 4t d’ESO que estudien llatí  i 1r i 2n de Batxillerat Humanístic assisteixen a les Jornades de Teatre Grecollatí de Tarragona.

IMG-20170419-WA0000

VIATGE 2N BATXILLERAT A BUDAPEST

De l’1 al 5 d’abril els alumnes de 2n de Batxillerat han realitzat el seu viatge de final de curs. Aquest any la ciutat escollida ha estat Budapest.

IMG-20170421-WA0001

IMG-20170421-WA0004 IMG-20170403-WA0000
IMG-20170421-WA0007 IMG-20170421-WA0005
IMG-20170421-WA0003 IMG-20170421-WA0006

IMG-20170403-WA0002

PARTICIPACIÓ A LA PLANA RÀDIO

Una de les activitats del crèdit de síntesi de 3r consisteix en realitzar un programa en directe a la ràdio. La Plana Ràdio és l’emissora de Santa Bàrbara i cada any acull els nostres alumnes i els ajuda a realitzar aquesta activitat dins de la seva programació. La nostra participació va ser el 4 i 5 d’abril.

IMG-20170404-WA0003 IMG-20170406-WA0007

IMG-20170405-WA0005

SALÓ DEL CÒMIC

Alumnes de 4t d’ESO i Batxillerat visitant el Saló del Còmic (Barcelona).

IMG-20170330-WA0004

RUTA PELS PORTS

El alumnes de 4t d’ESO fan una sortida pels Ports per gaudir de la natura el 28 de març.

IMG-20170328-WA0000

IMG-20170328-WA0001

Projecte 1r ESO: ELS VOLCANS

El projecte dels volcans ha consistit en un treball per esbrinar els punts essencials del vulcanisme i  identificar els principals volcans actius del planeta. Després de recollir la informació van realitzar la maqueta d’un d’aquests volcans i van simular la seva erupció.

Projecte 1r ESO: LES CONSTEL·LACIONS

Els alumnes de 1r d’ESO hem construït maquetes d’algunes de les constel·lacions més conegudes. Hem treballat molt, per realitzar-les calia buscar informació sobre les seves estrelles, l’origen del seu nom, la seva situació… a més a més, hem hagut de calcular proporcions, fer escales, elaborar un pòster informatiu…

Però el més important ha estat adornar-nos que les estrelles no es troben totes a la mateixa distància, formant una bonica cúpula, sinó que l’Univers és immens com immensa és la quantitat d’astres existents.

Mireu que xules!!!

constelacions_retocada

VISITA ALS LABORATORIS DE L’URV DE TARRAGONA

Sortida dels alumnes de 4t ESO i 1r i 2n de Batxillerat de la branca científica als laboratoris de química de l’URV de Tarragona

grup_sortida_tarragon experiment